Sneh a ľad uväznili na amerických cestách tisíce motoristov

NETKY.SK • 30 Január 2014, 12:54 • 2 min
Sneh a ľad uväznili na amerických cestách tisíce motoristov

WASHINGTON - Zriedkavé sneženie a poľadovica v Alabame a Georgii na juhu Spojených štátov spôsobili chaos v doprave, pričom len v okolí Atlanty uviazli na cestách v noci zo stredy na štvrtok tisíce motoristov.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov spravodajského kanála CNN sa tiež v niektorých častiach Alabamy nemali školáci ako dostať domov a okolo 5000 z nich muselo stráviť v školských budovách už aj predošlú noc. Premávku na cestách v aglomerácii okolo hlavného mesta Georgie ochromil samotný ľad, ale i nehody a skutočnosť, že mnohí vodiči po hodinách čakania svoje vozidlá ponechali na mieste a odišli. Cestári tak museli riešiť ich hromadné odťahovanie. Medzi uviaznutými vozidlami boli aj školské autobusy s tisíckami detí, ktoré sa však do stredajšieho večera podarilo dopraviť k ich rodinám. Netypické počasie naďalej spôsobuje problémy aj v leteckej doprave.

Najnovšia studená vlna v USA podľa agentúry Reuters od utorka zasiahla pásmo siahajúce od Texasu až po Severnú a Južnú Karolínu, kde žije dokopy zhruba 60 miliónov ľudí a kde sa poľadovica či sneh vyskytujú len veľmi zriedkavo. Kanál CNN uvádza, že nehody súvisiace s počasím si už v regióne vyžiadali najmenej 10 mŕtvych. Úrady vo väčšine štátov na situáciu zareagovali vyhlásením stavu ohrozenia, guvernér Georgie i starosta Atlanty však podľa CNN priznali, že na ochladenie sa mohli pripraviť lepšie. Meteorológovia predpovedajú, že mrazy na juhovýchode USA budú pokračovať aj vo štvrtok a miestami klesnú až na mínus 10 stupňov Celzia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies