Sneženie dnes večer vystrieda tuhý mráz

NETKY.SK • 29 November 2010, 12:47 • 2 min
Sneženie dnes večer vystrieda tuhý mráz

Sneženie dnes večer vystrieda tuhý mráz

slovakia

left justify in out

img

Ďalších desať centimetrov nového snehu v nížinách a až do 20 centimetrov na horách sľubuje na dnes predpoveď českých meteorológov. Ich predpoveď, že v noci na dnes celé Česko zasype veľká nádielka snehu, sa potvrdila. Najviac - 15 až 20 centimetrov - v noci nasnežilo na západe a severe Čiech, v Prahe približne 10 centimetrov.
      Sneženie spôsobuje v krajine snehovú kalamitu. Okrem kamiónov, ktoré zablokovali niektoré diaľnice na Morave i v Čechách, majú problémy v mestách MHD a osobné autá. V hlavnom meste dnes doprava kolabovala hneď na niekoľkých miestach, vrátane najnovšej časti diaľničného Pražského okruhu.
      Hlavné cestné ťahy v Česku – okrem nehodami zablokovaných úsekov – sú s opatrnosťou zjazdné. Na cestách nižších tried zostáva vrstva kašovitého či ujazdeného snehu.
      Problémy sú hlásené aj na železnici. Vlaky majú meškanie a niekoľko regionálnych spojov České dráhy zrušili.
      Intenzívne sneženie má večer vystriedať tuhý mráz. V noci na utorok okolo 10 stupňov pod nulou, v noci na stredu má ortuť teplomerov klesnúť až 15 stupňov pod nulu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies