SND: Zámer rekonštrukcie historickej budovy predstavuje štúdia uskutočniteľnosti

NETKY.SK • 18 Október 2022, 12:50 • 2 min
SND: Zámer rekonštrukcie historickej budovy predstavuje štúdia uskutočniteľnosti

BRATISLAVA - Slovenské národné divadlo má k dispozícii štúdiu uskutočniteľnosti rekonštrukcie historickej budovy na Hviezdoslavovom námestí.

slovakia

left justify in out

Dokument s ekonomickou analýzou zamýšľaného projektu i víziou budúcej prevádzky je zverejnený na webe SND. "V ďalšom kroku bude štúdiu uskutočniteľnosti posudzovať Útvar hodnoty za peniaze Ministerstva financií (MF) SR," informoval ekonomický riaditeľ SND Matej Bošňák. "Keďže historická budova SND je verejnou budovou, Ministerstvo kultúry SR musí zároveň požiadať Ministerstvo dopravy a výstavby SR o expertízu stavebného zámeru. Táto expertíza stanoví aj predbežnú hodnotu zákazky," vysvetlil. Po splnení týchto krokov môžu začať rokovania o uvoľnení zdrojov na projektovú dokumentáciu rekonštrukcie. Manažment SND už v minulosti upozornil, že celkový proces rekonštrukcie historickej budovy vrátane projektových príprav, výberu zhotoviteľa i samotných prác bude trvať niekoľko rokov. Potrebný objem finančných prostriedkov odhadol stavebný zámer v roku 2020 na vyše 62 miliónov eur, v súvislosti so zdražením stavebných materiálov a energií možno predpokladať, že potrebná investícia do rekonštrukcie historickej budovy SND bude vyššia. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona