SND si pripomenie Deň učiteľov a vyzdvihne ich životné poslanie

NETKY.SK • 24 Marec 2022, 19:06 • 2 min
SND si pripomenie Deň učiteľov a vyzdvihne ich životné poslanie

BRATISLAVA - V pondelok 28. marca si na Slovensku pripomenieme Deň učiteľov. Slovenské národné divadlo sa pri tejto príležitosti chce poďakovať všetkým pedagógom za ich mimoriadne náročnú a dôležitú prácu.

slovakia

left justify in out

Žiaci a študenti sa môžu svojim učiteľom poďakovať pozvaním do divadla aj divadelnou kyticou z pokladnice SND.

 

img

 

„Vychovávať a vzdelávať mladé generácie je nielen náročná práca, ale najmä zodpovednosť. Chceme vyjadriť obdiv a vďaku všetkým, ktorí sa rozhodli ísť touto cestou a každý deň v našich školách odovzdávajú svoje vedomosti ďalej. Je to nesmierne potrebná a stále nedocenená práca,” hovorí generálny riaditeľ SND Matej Drlička.

 

„Preto by sme aj my v divadle chceli upriamiť pozornosť na učiteľskú profesiu. Radi by sme pri príležitosti Dňa učiteľov vyzvali rodičov žiakov a študentov, aby svoje deti povzbudili k poďakovaniu sa svojim pedagógom, napríklad aj formou poukážok alebo vstupeniek do divadla, ku ktorým v pokladnici SND môžete opäť zakúpiť aj kvety,” dodal Drlička.

 

Prečítajte si tiež: Lovestream festival ohlásil ďalšie svetové meno!

 

Darčekové poukážky v cene 20, 35 a 50 eur a divadelné kytice v cene 10 eur sa budú dať zakúpiť v pokladnici SND počas celého víkendu (26. a 27. 3.) a aj počas pondelka (28. 3.) až do vypredania zásob.

 

img

 

Na Deň učiteľov otvoria pokladnicu SND výnimočne už od 7:00 pre všetkých, ktorí by chceli pozornosť pre svojich pedagógov zaobstarať ešte ráno pred vyučovaním.

 

Slovenské národné divadlo zároveň pozýva všetkých učiteľov 12. apríla na predstavenie Kubo, veselohru z pera slovenského dramatika Jozefa Hollého. Každý učiteľ, ktorý sa pri kúpe vstupenky na predstavenie Kubo v pokladnici SND preukáže učiteľským preukazom, získa k svojej vstupenke ďalšiu zadarmo.

 

Deň učiteľov je oslavou práce všetkých pedagogických pracovníkov, ktorých práca je poslaním a zaslúžia si za svoje znalosti, trpezlivosť a obetu úctu a poďakovanie.

 

img

 

Na Slovensku a v Česku ho oslavujeme 28. marca, v deň narodenia Jána Amosa Komenského, ktorý je považovaný za učiteľa národov. Svojím dielom, názormi a pedagogickou činnosťou sa Komenský zaradil medzi najvýznamnejšie osobnosti svetovej pedagogiky. Presadzoval povinnú školskú dochádzku pre všetky deti bez ohľadu na sociálne pomery dieťaťa či jeho intelekt.

 

Inscenáciu SND o živote Komenského s názvom Labyrinty a raje Jána Amosa ponúka online streamovacia platforma Dramox.sk.

 

Možno vás zaujme: Dva roky odkladané turné je tu! HEX chce priniesť nádej a radosť, pretože verí, že hudba a umenie uzdravuje




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies