SND nielen zabáva, ale aj vzdeláva

NETKY.SK • 2 Október 2016, 10:05 • 2 min
SND nielen zabáva, ale aj vzdeláva

BRATISLAVA - Spoznať zblízka svet drámy a divadla umožňujú žiakom základných a stredných škôl vzdelávacie programy Slovenského národného divadla (SND).

slovakia

left justify in out

Národné divadlo ponúka kreatívnym pedagógom možnosť využiť vzdelávacie programy Činohry SND – „Od textu po predstavenie“ a „Hovorme o divadle, nebojte sa diskutovať...“. Oba sú celosezónne a divadlo ich vie prispôsobiť požiadavkám pedagógov, avizuje SND v svojom mesačníku Portál. Prihlásiť svoju triedu do programu Od textu po predstavenie, ktorý sa zameriava na vysvetlenie procesu vzniku divadelnej inscenácie, môžu aj samotní žiaci a študenti. Účastníci projektu Hovorme o divadle, nebojte sa diskutovať... sa zas bližšie zoznámia s konkrétnou inscenáciu, o ktorú prejavia záujem. Dozvedia sa podrobnosti o režijno-dramaturgickom koncepte, o kontexte diela, o jeho autorovi a množstvo ďalších informácií pre pochopenie konkrétnej hry. Informácie o projektoch a možnostiach prihlásenia sa sú dostupné na https://www.snd.sk/?edukacne-projekty-1.


V rámci vzdelávacích projektov SND ponúka aj bezplatné večery k jednotlivým premiéram Činohry SND v Modrom salóne pod názvom INSIGHT premiéry. Najbližšie sa takéto stretnutie uskutoční 19. októbra o 19:30 a priblíži vznik a prípravy inscenácie pôvodnej slovenskej hry Zo života ľudstva. Publikum sa dozvie, aká je hra Pavla Weissa a aké sú režijné úvahy jej režiséra Dina Mustafića. O tom, akými témami bude žiť sezóna 2016/ 2017 v Činohre SND porozpráva dramaturg Peter Kováč, avizuje SND v programe Modrého salónu, https://www.snd.sk/?modry-salon.
Národné divadlo taktiež pozýva v začínajúcej sa 97. sezóne na lektorské úvody k vybraným činoherným inscenáciám. Uskutočnia sa o 18:30 pri Impluviu v sídelnej budove SND na Pribinovej ulici v Bratislave. O lektorskom úvode ku konkrétnej hre bude vopred informovať svojej webstránke a facebookovom profile.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies