Smútok z tragédie sa preniesol do všetkých škôl v meste

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 12:57 • 2 min
Smútok z tragédie sa preniesol do všetkých škôl v meste

TRNAVA - Zapálením štyroch sviečok si dnes na pravé poludnie pripomenuli štyri mladé vyhasnuté životy stredné školy v Trnave.

slovakia

left justify in out

Pred školami alebo v ich vestibuloch okrem sviečok nechýbali kvety a rôzne odkazy. Niekde sa k žiakom prihovorili ich riaditelia. Uctili si tak obete piatkovej tragickej nehody, pri ktorej zomreli štyri študenti trnavského Športového gymnázia Jozefa Herdu.

Riaditeľov škôl oslovila s myšlienkou na spoločné uctenie si obetí Erika Hájiková z Odborného učilišťa internátneho v Trnave.

 

,,Všetky trnavské stredné školy takto vyjadrujú spoluúčasť rodičom obetí, spolužiakom a pedagógom športového gymnázia,“ povedala. Pred vchodom do učilišťa boli okrem sviečok aj štyri biele kvety a odkaz Sme s vami. 

 

Riaditeľ Strednej priemyselnej školy stavebnej Dušana Jurkoviča v Trnave Ján Godály sa študentom prostredníctvom školského rozhlasu prihovoril už ráno. Sviečky zapálili na poludnie vo vestibule školy. ,,Pre riaditeľa školy nie je horšia situácia, ako prehovoriť na pohrebe žiaka,“ povedal Godály. 

 

V Športovom gymnáziu Jozefa Herdu sa dnes nevyučovalo, žiaci sa rozprávali s učiteľmi. Podľa riaditeľa Jozefa Jančoviča sa budú v ďalších dňoch pedagógovia snažiť dostať život v škole do normálnych koľají, aj keď nad vyučovaním bude stále tieň tragédie. 

 

Autobus so študentmi Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave havaroval v piatok 6. júna popoludní na diaľnici D1 v smere z Piešťan do Trnavy. Pri nehode prišli o život štyri študentky. Nikolu pochovajú dnes v Trstíne. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona