Smutný záver Dňa narcisov v Žiline, páchatelia ukradli časť výnosu zo zbierky

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 14:28 • 2 min
Smutný záver Dňa narcisov v Žiline, páchatelia ukradli časť výnosu zo zbierky

BRATISLAVA – Neznámi páchatelia odcudzili v noci z piatka na sobotu (27.3.2015) z Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline časť výnosu z každoročnej finančnej zbierky Deň narcisov, ktorú organizuje Liga proti rakovine. Prípad vyšetruje polícia. Odhadovaná škoda je približne 9500 eur.

slovakia

left justify in out

Celoslovenská verejno-prospešná zbierka na programy určené pre pacientov s onkologickými ochoreniami dostala po jej skončení v  Žiline nečakaný úder. Z uzamknutých priestorov fakultnej nemocnice bolo v noci odcudzených 10 vedier s mincami, ktoré boli pripravené na sobotný ranný prevoz do banky.

 

„V piatok sme ľudí na Slovensku prosili o podporu finančnú i  morálnu a sme veľmi vďační, že sa nám jej ušlo v hojnej miere,“ uviedla Eva Kováčová, výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine. „Verím, že ľudia nám pomôžu aj pri odhaľovaní páchateľov tohto hanebného činu, ktorý zneistil naše presvedčenie, že na Slovensku sme solidárni, chceme a vieme pomáhať.“

 

Táto bezcitná krádež hrubým spôsobom poškodila niekoľkomesačnú prípravu na zbierku a prácu dobrovoľníkov žilinskej pobočky. Deň narcisov je zbierka s najdlhšou tradíciou na Slovensku na projekty určené predovšetkým pre onkologických pacientov, ale tiež na preventívne programy, či na podporu výskumu, hospicov a  zdravotníckych zariadení. Odmenou darcom je žltý kvet narcisu, ktorý pochádza z chránenej dielne KRUH, čím zbierka dostáva širší význam i  zmysel, pretože dáva prácu i  ľuďom s  onkologickou diagnózou.

 

Liga proti rakovine vynaloží všetko úsilie, aby „stratou“ uvedenej sumy neutrpeli práve ľudia, na pomoc ktorým boli prostriedky určené. Bude vďačná za akékoľvek informácie, vedúce k  identifikácii páchateľa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies