Smutný príbeh z útoku v Tunisku: Pri streľbe zahynuli manželia, oslavovali 50. výročie sobáša

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 14:41 • 2 min
Smutný príbeh z útoku v Tunisku: Pri streľbe zahynuli manželia, oslavovali 50. výročie sobáša

MADRID - Španielsky minister zahraničných vecí José Manuel García-Margallo dnes informoval, že dvaja Španieli, ktorí prežili stredajší teroristický útok na tuniské múzeum, sa skrývali celú noc v jeho budove.

slovakia

left justify in out

Minister podľa agentúry AP uviedol, že partneri Juan Carlos Sánchez a Cristina Rubiová, ktorá je vo štvrtom mesiaci tehotenstva, sa vynorili dnes po svitaní a sú v poriadku.

 

García-Margallo povedal vo Valencii novinárom, že po dvojici partnerov, ktorí neboli po stredajšom útoku zaznamenaní ani medzi 23 mŕtvymi, ani medzi nájdenými živými ľuďmi, pátrali španielski konzulárni pracovníci a policajti celú noc.

 

Šéf diplomacie oznámil, že španielski manželia, ktorých militanti pri útoku v tuniskom múzeu zabili, oslavovali 50. výročie sobáša a bola to ich prvá cesta mimo Španielska. Do metropoly Tunis už odleteli ich dve deti spolu s poradcom pre obete teroristického útoku, aby vyzdvihli telá rodičov a dopravili ich do vlasti.

 

 

Pred múzeom Bárdú (Le musée national du Bardo) v tuniskej metropole spustili v stredu paľbu strelci oblečení vo vojenských uniformách, ktorí potom vtrhli do jeho budovy. Tam v násilí pokračovali - celkovo zabili 20 zahraničných turistov a troch Tunisanov.

 

Medzi zastrelenými cudzincami boli okrem iných národností aj Španieli, Poliaci, Japonci, Kolumbijčania či Britka, rekapituluje agentúra Reuters.

 

Agentúra AP uviedla trochu odlišný údaj - podľa nej prišlo v dráme o život 18 zahraničných turistov a päť Tunisanov vrátane dvoch útočníkov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies