Smutný príbeh: Chorý chlapec si splnil sen, stretol Santu Clausa a zomrel v jeho náručí

NETKY.SK • 12 December 2016, 13:45 • 2 min
Smutný príbeh: Chorý chlapec si splnil sen, stretol Santu Clausa a zomrel v jeho náručí

KNOXVILLE – V americkom štáte Tennessee sa odohral veľmi dojemný príbeh, avšak so smutným koncom. Smrteľne chorý chlapec chcel vidieť Santa Clausa. Jeho želanie sa mu tesne pred smrťou splnilo, zomrel totiž v jeho náručí.

slovakia

left justify in out

Strojný inžinier Eric Schmitt-Matzen (60) hrá Santa Clausa v 80 rôznych predstaveniach. Jedného dňa prišiel z práce domov a mal naliehavý telefonát. Volala mu sestra z nemocnice, kam pravidelne chodí v prezlečení za Santa Clausa, aby rozdával deťom radosť.

 

Zdravotná sestra mu povedal, že majú v nemocnici smrteľne chorého chlapca, ktorý by chcel vidieť Santu. Eric neváhal, sadol do auta a vydal sa do nemocnice. Päťročnému chlapcovi podal Santa Claus darček a povedal mu, že nemôže prísť o Vianoce.

 

 

 

Chlapček bol tak slabý, že si ledva dokázal darček rozbaliť. Keď si ho však rozbalil usmial sa na Santu a povedal mu, že mu hovoria, že zomrie. Spýtal sa ho, čo má povedať pred nebeskou bránou, aby ho pustili. „Povedz im, že si Santov malý elf číslo jeden. Viem, že ťa tam pustia,“ citoval Erica britský Daily Mail.

 

Chlpaček sa posadil, dal Ericovi pusu a opýtal sa ho, či mu môže pomôcť. Žiaľ to boli jeho posledné slová, chlapček zomrel v náručí Erica prezlečeného za Santa Clausa. Chlapcova matka stála celý čas za dverami a sledovala, ako jej syn umiera.

 

 

 

Eric Schmitt-Matzen pracuje ako strojný inžinier a pôsobil aj štyri roky v armáde. Cestou domov z nemocnice nevedel prestať plakať. S prezliekaním za Santu Clausa chcel skončiť, ale po tejto skúsenosti, chce pokračovať, pretože si uvedomil, akú radosť deťom rozdáva.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies