Smutný: Frešo veľmi rád očierňuje oponentov a vytvára chiméry

NETKY.SK • 3 Október 2014, 10:54 • 2 min
Smutný: Frešo veľmi rád očierňuje oponentov a vytvára chiméry

BRATISLAVA - Líder SDKÚ-DS Pavol Frešo veľmi rád očierňuje svojich oponentov a snaží sa vytvárať chiméry o tom, že niečo nie je v súlade so straníckymi stanovami. Pre TASR to dnes povedal šéf mládežníckej organizácie SDKÚ-DS Nová generácia (NG) Tomáš Smutný v reakcii na Frešovu kritiku chystaného kongresu mladých. Na ňom majú rozhodnúť o vystúpení zo strany.

slovakia

left justify in out

"Je to bežná prax Pavla Freša, s ktorou sme sa za dva roky jeho pôsobenia stretávali. Už v minulosti bol vylúčený z kandidátky SDKÚ-DS pre podvody," zdôraznil Smutný. Kým Frešo považuje nedeľný (5.10.) kongres Novej generácie za neseriózny, lebo vraj nie je jasné, kde ho majú, a teda niektorí delegáti neprídu, Smutný to odmieta. "Miesto a presná adresa kongresu boli oznámené aj spolu s pozvánkou, ktorá bola poslaná v utorok (30.9.) večer. Kongres bude v Trebišove," podotkol. Smutný tiež odmieta Frešovo tvrdenie, že bol účelovo zmenený kľúč na pozývanie delegátov tak, "aby to dopadlo dobre". "Kľúč pre kongres je presne podľa stanov. Pozvaní sú členovia predsedníctva NG, rozhodcovskej a kontrolnej komisie, krajskí predsedovia a predsedovia miestnych klubov," vysvetlil Smutný. Podľa jeho slov to, že niektorí členovia NG nezaplatili členské za rok 2014, nie je chyba predsedníctva, a samozrejme, títo nie sú pozvaní. "Existujú u nás členovia, ktorí chodia len na kongresy a hlasujú, ako im kto prikáže," priznal šéf NG.


Smutný je presvedčený, že Frešovi sa nepáči odchod členov zo strany, a preto kritizuje. "Na kongrese SDKÚ-DS v Senici mu 160 delegátov vyslovilo nedôveru, boli medzi nimi aj členovia NG. Nemá čo robiť na poste predsedu," odkázal. Na to, aby sa NG odtrhla od SDKÚ-DS, budú v nedeľu podľa Smutného potrebné hlasy nadpolovičnej väčšiny prítomných delegátov. On sám pritom vylučuje, že ďalším krokom mladých bude založenie vlastnej politickej strany. "Chceme pôsobiť ako pravicová organizácia zameraná na mladých ľudí. Už teraz nám chodia prihlášky od ľudí, ktorí chcú spolupracovať, ak vystúpime z SDKÚ-DS," povedal.
      

Nová generácia sa chce po odchode z SDKÚ-DS sústrediť na päť nosných tém - vzdelávanie, podnikanie mladých, zamestnávanie mladých, rodinná politika a doprava. "Chceme otvoriť priestor pre šikovných mladých ľudí, ktorí sa zaujímajú o veci verejné," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies