Smutné VIDEO Slonica sa po 50 rokoch samoty možno stretne s inými slonmi

NETKY.SK • 13 Máj 2018, 07:00 • 2 min
Smutné VIDEO Slonica sa po 50 rokoch samoty možno stretne s inými slonmi

BUENOS AIRES - Viac než 50 rokov bola slonica Pelusa držaná v argentínskej zoologickej záhrade osamote. Vďaka aktivistom a ochrancom zvierat má teraz nádej, že si na konci života užije spoločnosť rovnakého druhu.

slovakia

left justify in out

Pelusa sa narodila v zajatí v roku 1966. Ako dvojročnú ju previezli z Nemecka do Argentíny do zoo La Plata. Tam strávila viac ako polstoročie bez jediného kontaktu s iným slonom, čo je pre spoločenské zvieratá, akými sú slony, nesmierne traumatizujúce.

 

Vďaka snahe niekoľkých skupín aktivistov a ochrancov zvierat ma teraz Pelusa nádej, že sa aspoň na konci života stretne s ďalšími slonmi. Má sa stať prvým slonom v projekte Caravan, ktorý si kladie za cieľ oslobodiť desiatky ďalších slonov, ktorí v Južnej Amerike žijú v podobných či horších podmienkach.

 

„Prišiel čas, aby sme jej dali späť to, o čo sme ju pripravili. Možnosť byť vo voľnom otvorenom priestore a žiť s ostatnými svojho druhu,“ uviedla Alejandra Garciová, hovorkyňa jednej z organizácií.

 

Či sa slonica dostane do vytúženého útulku, bude záležať najmä na jej zdravotnom stave. Trpí totiž mnohými chorobami a vzhľadom k jej veku už nie je veľká šanca na zlepšenie. Veterinári teraz v nasledujúcich dňoch rozhodnú, či bude Pelusa schopná zložitého a dlhého transportu cez hranice. Všetci však dúfajú, že áno, a smutný život starej slonice bude mať aspoň šťastný koniec.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona