Smutná udalosť: Nórke Jacobsenovej zomrel nečakane brat

NETKY.SK • 8 Február 2014, 10:43 • 2 min
Smutná udalosť: Nórke Jacobsenovej zomrel nečakane brat

SOČI - Zimné olympijské hry v Soči sa ešte ani poriadne nezačali a nórska výprava už zaznamenala smutnú udalosť. Jednej z reprezentantiek v behu na lyžiach Astrid Uhrenholdt Jacobsenovej v piatok nečakane zomrel brat a Nóri momentálne riešia ďalší program 27-ročnej pretekárky, ktorá mala šancu na medailu najmä v behu na 10 km klasicky. Ten sa uskutoční na budúci štvrtok, v aktuálnom sobotňajšom skiatlone v nominácii nórskych žien nefiguruje.

slovakia

left justify in out

"Zatiaľ nevieme odpovedať na otázku, či Astrid pôjde do Nórska na pohreb a potom sa vráti na preteky. Momentálne pre ňu športová časť olympijských hier nič neznamená a chce byť s rodinou. Brat bol pre ňu tréningovým partnerom aj najbližším kamarátom," píše sa vo vyhlásení nórskej výpravy ktoré poskytol médiám hovorca Halvor Lea. Mediálny poradca zodpovedný za beh na lyžiach Gro Eide len stručne uviedol, že bližšie informácie zatiaľ nebudú poskytovať. "Teraz je potrebné postarať sa o Astrid. Súcitíme s ňou aj jej rodinou a neskôr budeme informovať o ďalšom našom postupe," vyjadril sa Eide pre NRK. 

Astrid Uhrenholdt Jacobsenová bola pred ZOH v Soči na druhej priečke celkového poradia Svetového pohára žien v behu na lyžiach a v Soči mala medailové ambície vo viacerých súťažiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies