Smutná štatistika: Počet nakazených ebolou prekročil 20-tisíc, počet úmrtí sa blíži k 8-tisíc!

NETKY.SK • 29 December 2014, 18:59 • 2 min
Smutná štatistika: Počet nakazených ebolou prekročil 20-tisíc, počet úmrtí sa blíži k 8-tisíc!

ŽENEVA - Počet ľudí nakazených ebolou v troch krajinách, najhoršie zasiahnutých epidémiou, prekročil 20.000 a chorobe dosiaľ podľahlo vyše 7842 osôb. Vyplýva to z aktuálnych údajov, ktoré dnes v Ženeve zverejnila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

slovakia

left justify in out

Celkový počet chorých na ebolu v Sierre Leone, Libérii a Guinei dosiahol podľa tejto bilancie 20.081. Vyše tretinu tvoria laboratórne potvrdené prípady v Sierre Leone, ktorá sa stala krajinou najviac zasiahnutou ebolou. Súčasná epidémia tohto ochorenia je najhoršia zaznamenaná v dejinách, pripomenula tlačová agentúra Reuters.
     

Libéria dnes vyhlásila, že v oblastiach ležiacich na jej hraniciach so Sierrou Leone sa objavilo niekoľko desiatok nových prípadov nákazy vírusom ebola.
     

Libéria bola spomedzi všetkých krajín na západe Afriky, kde vypukla ebola, najväčšmi postihnutou, avšak potom sa tam počet prípadov podarilo mierne stabilizovať.
     

Podľa námestníka libérijského ministra zdravotníctva Tolberta Nyenswaha sa pod výskyt nových prípadov podpísalo viacero faktorov, medzi ktoré patria napríklad cestovný ruch alebo tradičné praktiky, ako je umývanie mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies