Smutná štatistia: Tridsať miliónov afrických detí nechodí do školy!

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 06:38 • 2 min
Smutná štatistia: Tridsať miliónov afrických detí nechodí do školy!

DAKAR/SENEGAL - Nová štúdia OSN zistila, že asi 30 miliónov detí v školskom veku v subsaharskej Afrike nechodí na vyučovanie.

slovakia

left justify in out

Dôvodmi sú čiastočne chudoba a konflikty, pričom úsilie dostať deti späť do školy stagnuje. Dve správy zverejnené v pondelok Detským fondom OSN (UNICEF) a štatistickou odnožou Organizácie Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO) uviedli, že situácia je mimoriadne vážna najmä v západnej a centrálnej Afrike. Podľa ich údajov miléniové rozvojové ciele OSN, ktoré chceli spraviť zo základného vzdelania pre každé dieťa prioritu, zaznamenali do roku 2007 výrazný pokrok. Odvtedy však napredovanie v tomto smere stagnuje. Mnohí rodičia si totiž nemôžu dovoliť školské poplatky alebo uniformy, žijú príliš ďaleko od škôl, alebo je kvalita vyučovania príliš chabá na to, aby ich udržala v triede.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies