Smutná správa pre Laca Lučeniča: Zomrela mu jeho milovaná dcéra Nina (†33)

NETKY.SK • 10 August 2015, 10:17 • 2 min
Smutná správa pre Laca Lučeniča: Zomrela mu jeho milovaná dcéra Nina (†33)

BRATISLAVA - Laco Lučenič prežíva asi to najhoršie leto vo svojom živote. Ťažká choroba mu zobrala v sobotu jeho milovanú dcéru Ninu, ktorú mal z prvého manželstva.

slovakia

left justify in out

Laco Lučenič sa dozvedel túto smutnú správu v sobotu, kedy mu oznámili, že jeho dcéra po ťažkom boji s chorobou podľahla rakovine. Informáciu potvrdil na sociálnej sieti aj jeho švagor spevák Robo Papp. "Dnes po dlhom a ťažkom boji nás opustila moja 33 ročná švagriná. Ninka odpočívaj v pokoji."

 

Eva Papp Lučeničová zverejnila na facebookovom profile fotku svojej sestry Niny.

 

img

 

Ladislav „Laco“ Lučenič sa narodil 23. november 1952 v Cíferi. Je slovenský spevák, skladateľ, hudobný producent ainštrumentalista. Ako uvádza Wikipédia do povedomia verejnosti sa dostal ako člen skupín Fermata, Prúdy, Modus a Limit, ale aj prostredníctvom sólovej dráhy, hudobno-divadelným projektom v podaní skupiny Laco Lučenič & Satisfactory, či postom predsedu poroty v hudobnej televíznej šouSlovensko hľadá Superstar.

 

Začiatky jeho hudobnej kariéry sú spojené s Pavlom Hammelom. Ako spevák a basový gitarista sa Lučenič podieľal na jeho albume Hráč(1974). Neskôr pôsobil ako basový gitarista a hudobný producent v skupinách Fermata, Modus a Limit. Bol dlhoročným spolupracovníkomMiroslava Žbirku, ktorému produkoval všetky albumy až do roku 1994. Taktiež je autorom hudby k detskému albumu Išla myška briežkom: Pesničky pre deti (1996).

 

Po rozchode s Miroslavom Žbirkom sa okrem produkovania albumov slovenským a českým skupinám venoval elektronickej hudbe a zvukovému experimentovaniu. Svoje skúsenosti zúročil na remixovom dvojalbume Proudy: Tribute to Prúdy (2000). Album obsahuje aj pieseň „Chladná (ako zmrzlinový pohár)“, ktorá je súčasťou soundtracku k českému filmu Samotári.

 

V roku 2004 založil skupinu Laco Lučenič & Satisfactory, s ktorou na jeseň v roku 2006 absolvoval celoslovenské turné, pričom záznam januárového koncertu v bratislavskom Divadle Astorka Korzo ’90 vydal na DVD pod názvom Live in Concert (2006) na vlastnej značkedoubleL Records. Lučeničov štúdiový album z roku 2007 nesie názov XLL.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies