Smutná správa! Legendárny hokejista Marián Šťastný trpí Parkinsonovou chorobou

NETKY.SK • 13 November 2015, 16:31 • 2 min
Smutná správa! Legendárny hokejista Marián Šťastný trpí Parkinsonovou chorobou

QUÉBEC CITY - Legendárny slovenský bývalý hokejista Marián Šťastný trpí Parkinsonovou chorobou.

slovakia

left justify in out

"Keď mi ju pred dvoma rokmi diagnostikovali, bol to pre mňa obrovský šok. Zašiel som si vtedy k lekárovi, lebo som mal problémy s ohybnosťou. Odišiel som od neho s takýmto poznatkom," povedal 62-ročný M. Šťastný v exkluzívnom interview pre TVA Nouvelles.

Bývalý hráč Slovana Bratislava, Trenčína, Québecu Nordiques a Toronta Maple Leafs skonštatoval, že vníma obmedzenia vyplývajúce zo svojej neurodegeneratívnej indispozície, ale nemá bolesti. Až donedávna zvykol objaviť sa na ľade v súpereniach veteránov: "Robím takmer všetko, čo v minulosti, akurát pomalšie a občas na mňa padá nevoľnosť. Hokej som radšej prestal hrávať, aby sa mi pri ňom nestalo niečo neblahé."

Marián Šťastný je brat troch známych osobností z hokejovej sféry - Petra, Antona a Vladimíra. Je držiteľom zlata z MS 1976 a 1977, v rokoch 1975, 1978 a 1979 získal striebro. Od roku 1981 žije v Kanade.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies