Smutná bilancia zemetrasenie na Sumatre: O domov prišlo najmenej 43-tisíc ľudí

NETKY.SK • 10 December 2016, 07:26 • 2 min
Smutná bilancia zemetrasenie na Sumatre: O domov prišlo najmenej 43-tisíc ľudí

JAKARTA - Najmenej 43-tisíc ľudí na indonézskom ostrove Sumatra muselo opustiť svoje príbytky v dôsledku zemetrasenia, ktoré zasiahlo v stredu tamojšiu provinciu Aceh. Informoval o tom dnes indonézsky úrad civilnej ochrany, podľa ktorého sa odhadovaný počet ľudí bez domova stále zvyšuje.

slovakia

left justify in out

Ničivé otrasy s epicentrom v Acehu si vyše sto mŕtvych a niekoľko stoviek zranených. Z postihnutých oblastí tiež hlásia vyše 11.000 zničených alebo poškodených budov. Vládne úrady a humanitárne agentúry teraz vyvíjajú spoločné úsilie, aby uspokojili základné potreby vysídlencov, ktorí našli útočisko v dočasných prístreškoch, mešitách alebo u príbuzných.

 

Zemetrasením najhoršie zasiahnuté oblasti navštívil v piatok indonézsky prezident Joko "Jokowi" Widodo, ktorý prisľúbil obnovu zničených obcí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies