SMS: Vyzývame vládu k vzniku druhého štátneho penzijného piliera

NETKY.SK • 31 Január 2015, 12:12 • 2 min
SMS: Vyzývame vládu k vzniku druhého štátneho penzijného piliera

BRATISLAVA - Vláda na Slovensku by mala vytvoriť legislatívne podmienky pre vznik druhého štátneho penzijného piliera.

slovakia

left justify in out

Presvedčená je o tom Strana moderného Slovenska (SMS). "Je nemorálne, aby milióny eur v druhom pilieri, ktoré spravujú súkromné penzijné fondy, sa v konečnom dôsledku nedostali k sporiteľom," uviedol v správe pre médiá predseda SMS Milan Urbáni.
      

Strana je dokonca presvedčená, že táto problematika by mala byť otázkou referenda, aby sa mohli občania vyjadriť, kto a ako bude nakladať s ich úsporami. "Zavedenie lacného elektronického referenda je metóda, ktorá by riešila všetky závažné otázky každodenného bytia na Slovensku a odrážala by názory a vôľu občanov. Kým však bude elektronické referendum každodennou súčasťou života, je na vláde, aby okamžite riešila a zmenila spravovanie peňazí občanov v 2. penzijnom pilieri," doplnil Urbáni.
      

Podľa strany totiž súkromné penzijné fondy zlyhávajú. "Nestačí len otvoriť 2. pilier a dať možnosť vystúpiť z neho. Je potrebné založiť štátny 2. penzijný pilier, do ktorého by mohli občania prestúpiť, ako aj vstupovať noví sporitelia," priblížil Urbáni. Tým by sa podľa neho vytvorila na Slovensku zdravá konkurencia, väčší výber pre občana a viac ekonomických výhod pre štát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies