SMS Hapalovi od hráča po žrebe: Je to dobré, postupujeme...

NETKY.SK • 2 December 2016, 11:10 • 2 min
SMS Hapalovi od hráča po žrebe: Je to dobré, postupujeme...

KRAKOV - Ohlasy aktérov po štvrtkovom žrebe záverečného turnaja majstrovstiev Európy 2017 futbalistov do 21 rokov v Poľsku (16.- 30. 6. 2017), ktorý sa konal v Kongresovom centre v Krakove:

slovakia

left justify in out

Jozef Kliment (generálny sekretár SFZ): "Čo sa má stať, to sa stane. Tak sme pristúpili aj k tomuto žrebu. Všetky tímy, ktoré sme dostali do skupiny, sú kvalitné. Na tejto úrovni si už nenavyberáme. Táto skupina je veľmi ťažká, ale zároveň aj hrateľná. Máme obhajcov titulu Švédov, stále kvalitných Angličanov a domáce Poľsko v otváracom zápase. Poliaci to budú mať ťažké, lebo každý od nich bude chcieť víťazstvo. Tlak bude na ich strane, čo môže byť trochu naša výhoda. Pre mňa je veľmi dôležité, že nehráme v skupine v mestách Gdynia a Bydgoszcz, čo je najďalej od Slovenska. Veríme, že do Kielcov aj Lublinu príde veľa našich fanúšikov. Verím, že naši chlapci obstoja čo najlepšie."

Pavel Hapal (tréner Slovenska "21"): "Máme silných a atraktívnych súperov, ale najmä som veľmi rád, že hráme proti organizátorskej krajine. Samozrejme, silný bude aj obhajca trofeje Švédsko a Anglicko? To je kolíska futbalu a samo osebe veľký zážitok. Verím, že v tejto skupine nebudeme vnímaní ako outsideri. Ak by som mal vybrať najsilnejšieho súpera z trojice, ktorú sme dostali, asi by to boli Poliaci. V ich zostave figuruje aj niekoľko hráčov, ktorí už sú v prvom poľskom mužstve a doma budú určite veľmi silní. My však tiež musíme ukázať, že vieme hrať futbal. Ak budeme pokračovať v hernom trende z kvalifikácie, mohlo by to byť dobré. Hneď po žrebe som dostal zopár esemesiek od hráčov a jeden z nich mi napísal: ´Je to dobré tréner, postupujeme ďalej!´" Vidno, že hráči s tým žijú... Čo sa týka celkového pohľadu na favoritov: na šampionáte bude 12 mužstiev a povedal som to už viackrát - ktorékoľvek z nich môže zvíťaziť. Tých faktorov, ktoré môžu rozhodovať, bude veľa, zdravotný stav, aktuálna forma a podobne. Pri možnom postupe z druhého miesta zrejme nebudú stačiť tri body. Osobne si myslím, že niekto tie 4 body urobí."

Zbigniew Boniek (prezident Poľského futbalového zväzu, bývalý skvelý futbalista): "Myslím si, že skupina so Slovenskom, Anglickom a obhajcom Švédskom je veľmi zaujímavá. Slovenský futbal mám veľmi rád, poznám veľa hráčov, najmä tých, čo hrajú v poľskej lige, vášho generálneho sekretára, aj trénerov, ale túto mladú generáciu už veľmi nie. So Slovákmi máme dobré vzťahy, želám vám na šampionáte všetko dobré."

Haakan Ericson (tréner Švédska "21"): "Nie je to ľahká skupina, ale je otvorená. Anglicko a Poľsko poznáme veľmi dobre, Slovensko až tak nie. Treba nám využiť náš skauting, čo sa týka slovenských hráčov. Sú však zrejme veľmi silní, keď v kvalifikačnej skupine vyradili Turkov a Holanďanov a strelili veľmi veľa gólov. Musíme si dať na Slovákov pozor. Sme obhajcovia titulu, ale máme úplne nové mužstvo a určite nepôjdeme do Poľska s majstrovskými ambíciami. Na druhej strane sa vraví, že všetko je možné."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona