Smrteľná nehoda po prejazde cieľovou rovinkou v Pikes Peak

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 09:45 • 2 min
Smrteľná nehoda po prejazde cieľovou rovinkou v Pikes Peak

COLORADO SPRINGS – Americký motocyklový pretekár Bobby Goodin tragicky zahynul po príjazde do cieľa na americkej hore Pikes Peak. Stal sa v poradí už piatou obeťou legendárnych pretekov do vrchu.

slovakia

left justify in out

Bobby Goodin (54) tragicky zahynul po nedeľňajších pretekoch do vrchu na 92. ročníku Pikes Peak International Hillclimb. Skúsený jazdec nezvládol riadenie svojho motocykla Triumph Daytona 675R po prekročení cieľovej rovinky. Podľa očitých svedkov pozdravil Goodin fanúšikov po príchode do cieľa na znak úspešne zdolaných pretekov. Následne pri vysokej rýchlosti nabehol na nerovný povrch vozovky a stratil kontrolu nad svojím Triumphom. Napriek rýchlej pomoci zdravotníkov a takmer okamžitému leteckému presunu do nemocnice vážnym zraneniam napokon podľahol. Krutým paradoxom je, že preteky v Pikes Peak sa prezývajú aj ako "Závody do nebies", resp. oblakov (Race to the Clouds) vďaka svojmu obrovskému prevýšeniu. Ide o prvú obeť na Pikes Peak od roku 2005.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies