Smrteľná droga v USA: Z človeka odpadávajú kusy mäsa!

NETKY.SK • 27 September 2013, 12:53 • 2 min
Smrteľná droga v USA: Z človeka odpadávajú kusy mäsa!

PHOENIX - V americkom štáte Arizona zaznamenali dva prípady užívania drogy známej ako krokodíl, ktorá spôsobuje odpadávanie kusov mäsa. Ide o vôbec prvé známe prípady na území USA. Informovali o tom lekári z Banner Good Samaritan Poison and Drug Information Center.

slovakia

left justify in out

Krokodíl, odborne nazývaný desomorfín, je silno návykové opioidné narkotikum vyrábané z kodeínu. Pre zvýšenie jeho účinku sa do neho pridávajú aj skvapalnený bután, jód, acetónové riedidlo, červený fosfor či kyselina chlorovodíková. Táto extrémne nebezpečná droga sa prvýkrát objavila v roku 2002 v Rusku a vďaka dostupnosti látok, z ktorých sa vyrába, sa rýchlo rozšírila.

Desomorfín je taktiež približne 20-násobne lacnejší než heroín, pričom jeho účinky sú podobné, no ich trvanie je omnoho kratšie. Názov krokodíl vznikol na základe zrohovatenia kože v okolia miesta vpichov a vzniku veľkých šupín, ktoré sa následne odlupujú. Po nich zostávajú rany, ktoré sa postupne rozširujú a prehlbujú, pričom môže dôjsť až k obnaženiu kostí.

Ľudia závislí od tejto drogy zomierajú v priemere do troch rokoch. 

Upozornenie: Videá nie sú vhodné pre maloletých a ľudí so slabšou povahou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona