Smrť vo vlaku RegioJet: Čech skolaboval v neklimatizovanom vozni

NETKY.SK • 9 August 2016, 13:45 • 2 min
Smrť vo vlaku RegioJet: Čech skolaboval v neklimatizovanom vozni

BRATISLAVA – Vo vlaku spoločnosti RegioJet zomrel vo štvrtok večer jeden z cestujúcich. Podľa českého portálu idnes.cz dostal muž s najväčšou pravdepodobnosťou infarkt.

slovakia

left justify in out

„Zo zdravotnými problémami dobiehal vlak, po piatich minútach skolaboval v neklimatizovanom vozni,“ píše český portál, ktorého redakciu informoval údajný zamestnanec spoločnosti. Tragickú udalosť potvrdil aj hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

 

Muž nastúpil na stanici vo Vrútkach a krátko po tom omdlel. Personál sa mu snažil pomôcť podľa inštrukcií operátora linky 112, ale nepodarilo sa im to a ani záchranárom, ktorí ho oživovali na ružomberskej stanici.

 

Muž bol z Česka a cestoval spolu s dvomi dospelými a tromi deťmi. Šesťčlenná skupina dobiehala na vlak RJ 409 na poslednú chvíľu. Muž sa údajne liečil na cukrovku a mal problémy s vysokým tlakom. Vo vozni v čase jeho kolapsu nefungovala klimatizácia.

 

„Išlo o súhru nešťastných okolností v kombinácii s celkovou zdravotnou indispozíciou cestujúceho – celá udalosť nás mrzí, je nám to moc ľúto a vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ povedal pre český portál hovorca Ondrůj.

 

Podľa svedkov bolo v čase nešťastia vo vozni 35 až 40 supňov aj napriek tomu, že bolo osem hodín večer. Vo vozňoch RegioJetu sa nedajú otvoriť okná. „Nie je ojedinelé, že klimatizácia nefunguje,“ povedal serveru údajný zamestnanec spoločnosti.

 

„Klimatizácia vo vozni, kam si cestujúci sadol, z dôvodu poruchy nechladila – fungovala iba ventilácia, čo znamená, že bol do vozňa vháňaný vzduch z vonku. Teplota vo vozni nebola optimálna, ale súčasne odpovedala tomu, že bolo 20:30 večer,“ dodal hovorca Ondrůj.

 

Problémy na Slovensku

Podľa Ondrůja nefunguje klimatizácia hlavne na Slovensku. Na trati Bratislava – Košice nefunguje v súčte až desiatky minút.

 

Problémy údajne spôsobujú tzv. „sťahovačky“ – miesta na trati, kde vlaky z technických dôvodov musia spustiť zberače z trolejov. Lokomotíva prejde týmto úsekom zotrvačnosťou, ale vagóny sú odkázané na záložný zdroj energie.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona