Smrť tehotnej Češky (†32): Jed jej dala zastupujúca zdravotná sestra!

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 12:25 • 2 min
Smrť tehotnej Češky (†32): Jed jej dala zastupujúca zdravotná sestra!

PRAHA – Vedia, kto by mohol byť zodpovedný za smrť Lucie (†32). Česká polícia pokročila vo vyšetrovaní prípadu úmrtia tehotnej ženy, ktorej namiesto glukózy podali dezinfekciu. Podľa informácií českých médií by sa malo jednať o zastupujúcu zdravotnú sestru (68).

slovakia

left justify in out

Po piatich dňoch vyšetrovania je hlavnou podozrivou zdravotná sestra (68), ktorá v ten deň v nemocnici  v Orlovej v okrese Karviná iba zastupovala. Lucii údajne podala namiesto glukózy, zmes gáfru s fenolom. Zmes sa nazýva aj Chlumského roztok a používa sa na liečbu kožných ťažkostí, ale tiež na dezinfekciu chirurgických nástrojov.

 

Tehotná potom išla domov, pretože bývala v byte neďaleko nemocnice. Personál prišiel na zámenu neskôr, keď už žena odišla, a zalarmoval políciu. Tá našla ženu doma v byte v bezvedomí. Privolaní záchranári jej už nedokázali pomôcť.

 

Podozrivá zdravotná sestra na druhý deň už v ordinácii nebola.

 

Lucia, ktorá bola v šiestom mesiaci tehotenstva, žila so svojou rodinou v Amerike. Do rodných Čiech sa vrátili pravdepodobne len kvôli pôrodu. Rodina po ňom plánovala odcestovať naspäť za veľkú mláku.

 

Policajný hovorca dodal, že v súvislosti s prípadom ešte proti nikomu nezačali trestné stíhanie. Polícia vyšetruje úmrtie ženy ako usmrtenie z nedbalosti. Zatiaľ neznámemu páchateľovi hrozí šesťročné väzenie,



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies