Smrť nemusí byť koncom: Všetky informácie z mozgu uchová počítač, aby ich neskôr vrátil späť do života

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 11:15 • 2 min
Smrť nemusí byť koncom: Všetky informácie z mozgu uchová počítač, aby ich neskôr vrátil späť do života

Odborníci sa pokúšajú "oživiť" mozog človeka po smrti.

slovakia

left justify in out

Ľudia od nepamäti túžili po nesmrteľnosti. Kedysi sa pokúšali o jej dosiahnutie pomocou rôznych „zázračných“ elixírov, dnes tu máme technológie. Istá americká spoločnosť ponúka v tejto súvislosti naozaj bizarnú službu. Váš mozog po smrti nakrájajú na pláty hrúbky kancelárskeho papiera a následne ich „naskenujú“ do počítača. Ten by mal byť schopný uchovať v dátach jeho kompletný obsah, teda všetky vedomosti, skúsenosti a znalosti, ktoré ste počas života nadobudli.

 

Tejto spoločnosti sa to ako jedinej na svete aj podarilo. Vedomosti prvej dobrovoľníčky nahrala do digitalizovanej podoby. S náročným procesom začali dve hodiny po jej smrti a po šiestich hodinách boli hotoví. Vedci tvrdia, že dosiahli skutočne pozoruhodné výsledky, no zatiaľ nedokážu predpovedať, či sa im tieto informácie podarí aj opätovne oživiť.

 

Technológie však idú dopredu a čo nie je reálne dnes, zajtra môže byť bežnou praxou. Preto táto firma realizuje takzvané predobjednávky dobrovoľníkov, ktorí majú záujem o vedecký experiment. Na to aby sa mohli stať jeho súčasťou musia podstúpiť asistovanú samovraždu, ktorú povoľuje len niekoľko amerických štátov. Realizovateľná je ale iba v prípade, že ide o človeka, ktorý je vážne chorý a neostáva mu viac ako šesť mesiacov života. Pochopiteľne, nie je to zadarmo, záujemca za to zaplatí 10-tisíc dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies