Smrť Edwardsa zaskočila Webbera aj Rosberga

NETKY.SK • 16 Október 2013, 13:51 • 2 min
Smrť Edwardsa zaskočila Webbera aj Rosberga

BRISBANE - Britský automobilový pretekár Sean Edwards zahynul v utorok pri nehode počas súkromnej testovacej jazdy neďaleko austrálskeho mesta Ipswich. Dvadsaťšesťročný syn bývalého pilota F1 Guya Edwardsa a líder série Porsche Super Cup bol na pretekárskej dráhe Queensland Raceway len ako spolujazdec a inštruktor. Auto v tom čase šoféroval 20-ročný miestny pilot.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií agentúry AP si okruh prenajala skupina ľudí a jazdila na ňom s vozidlom Porsche. Vodič v jednom momente nezvládol riadenie, auto nabúralo do steny z pneumatík a začalo horieť. Miestnym záchranárom sa už Edwardsa nepodarilo zachrániť. Šofér utrpel pri havárii vážne zranenia a okamžite ho transportovali do nemocnice. Momentálne sa nachádza s početnými popáleninami, zlomeninami a poškodenými vnútornými orgánmi v kritickom stave.

Správa o smrti Edwardsa, ktorý v máji vyhral so svojím tímom 24-hodinové preteky na Nürburgringu, šokovala predstaviteľov Britskej motoristickej asociácie. "Sme zhrození a zarmútení," uviedli vo vyhlásení. "Edwards bol dlhé roky jedným z najpopulárnejších a najúspešnejších pilotov v seriáloch Porsche. Vyjadrujeme hlbokú a úprimnú sústrasť jeho pozostalým," povedal Hartmut Kristen, šéf motošportu v automobilke Porsche. V sezóne 2008 a 2009 štartoval Sean Edwards vo FIA GT a Le Mans Series vo farbách slovenského tímu ARC Bratislava. Šéf a prvý jazdec tejto stajne Miroslav Konôpka nemohol správe o odchode Edwardsa uveriť. "Som absolútne šokovaný. Sean bol bezkonkurenčne najlepší jazdec, s akým som mal tú česť jazdiť. Bol to veľmi milý človek, vždy ochotný poradiť, absolútny profesionál. Neviem nájsť tie správne slová. Myslíme na jeho rodinu a priateľku. Bude nám veľmi chýbať…," poslala TASR Konôpkovo vyjadrenie spoločnosť Race Pro Media.

Smutná správa šokovala pilotov F1. "Príliš skoro… Bol to veľký talent," napísal na sociálnej internetovej sieti Twitter Austrálčan Mark Webber. "Smutné obdobie pre motošport. Stratili sme Mariu de Villotovú a Seana Edwardsa. Chodil som s ním do školy," reagoval Nemec Nico Rosberg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies