Brit v Macedónsku údajne zomrel na ebolu, v Afrike nebol!

NETKY.SK • 10 Október 2014, 07:14 • 2 min
Brit v Macedónsku údajne zomrel na ebolu, v Afrike nebol!

SKOPJE - Brit vykazujúci príznaky nákazy vírusom ebola zomrel včera v Macedónsku a tamojšie úrady uviedli, že izolovali hotel, v ktorom býval. V izolácii v hoteli zostal ďalší Brit a všetci zamestnanci, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia Jovanky Kostovskej z komisie ministerstva zdravotníctva pre infekčné choroby pricestoval Brit, ktorý zomrel, do macedónskeho hlavného mesta Skopje z Británie vo štvrtok 2. októbra a včera o 15.00 h ho rýchla zdravotná pomoc previezla do nemocnice, kde o niekoľko hodín neskôr zomrel. Muž mal horúčku, vnútorné krvácanie a vracal, pričom sa jeho stav rýchlo zhoršoval.

 

"To všetko sú symptómy eboly," vyhlásila Kostovská na tlačovej konferencii. Od marca, keď sa ebola objavila v západnej Afrike, už zabila takmer 4000 ľudí.

 

Stav španielskej zdravotnej sestry, prvej známej osoby, ktorá sa nakazila ebolou mimo Afriku, sa v Madride zhoršil, v tamojšej izolácii je sedem ľudí.

 

Kostovská povedala, že vzorky mŕtveho, ktorý sa narodil v roku 1956, poslali do Nemecka na testovanie. Nepotvrdila, že by druhý Brit v hoteli prejavoval známky ochorenia. Úrady zisťujú, či bola obeť v Afrike predtým, ako z Británie pricestovala do Macedónska.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies