Smrek si na prvý zápas po troch rokoch musí počkať

NETKY.SK • 30 August 2013, 10:43 • 2 min
Smrek si na prvý zápas po troch rokoch musí počkať

MARTIN - Hokejový obranca Peter Smrek si na prvý zápas po vyše trojročnej prestávke zavinenej zdravotnými problémami bude ešte musieť počkať. Pôvodne mal v drese materského MHC Mountfield nastúpiť už vo štvrtok proti Žiline. Bývalý hráč St. Louis Blues, New York Rangers či Severstaľu Čerepovec si na predpoludňajšom tréningu zranil zápästie a tréner Daniel Babka s ním večer nemohol počítať. Informoval o tom web MHC Mountfield.

slovakia

left justify in out

Smrek má za sebou viaceré operácie problematických kolien, pre ktoré musel v sezóne 2009/2010 prerušiť kariéru. Na nový ročník sa pripravoval individuálne vo Francúzsku a Martine, v ostatných troch týždňoch už trénoval na ľade s extraligovými hráčmi z metropoly Turca. 

Smrek sa z rodného Martina vybral v roku 1998 do zámoria, kde sa dostal cez juniorské a farmárske mužstvá do prvých tímov klubov NHL St. Louis Blues a New York Rangers. V profilige odohral celkovo 29 duelov s bilanciou jeden gól a tri asistencie. V roku 2002 reprezentoval Slovensko na ZOH i MS, kde získal zlato. Počas výluky v NHL 2004/2005 sa vrátil do Európy, hral za Wolfsburg, Moru, Frankfurt, Plzeň a v ročníku 2009/2010 aj za Čerepovec, kde sa po 29 stretnutiach musel pre zranenia rozlúčiť a prerušil kariéru. Zatiaľ posledný zápas odohral 13. decembra 2009 proti CSKA Moskva, odkorčuľoval v ňom 14:46 min. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies