Smolné predĺženie Slovana Bratislava, domov odchádza s mankom 2:0

NETKY.SK • 22 Február 2013, 08:00 • 2 min
Smolné predĺženie Slovana Bratislava, domov odchádza s mankom 2:0

Smolné predĺženie Slovana Bratislava, domov odchádza s mankom 2 0 - Hokej Smolné predlženie Slovana Bratislava. Rozhodol Alexej Sopin.

slovakia

left justify in out

img

Smolné predlženie Slovana Bratislava. Rozhodol Alexej Sopin. Slovan sa presunie na domáci ľad, kde sa pokúsi o vyrovnanie série.

Hokejisti Slovana Bratislava podľahli v druhom stretnutí štvrťfinále Západnej konferencie KHL obhajcovi Gagarinovho pohára moskovskému Dinamu na jeho ľade 2:3 po predĺžení a v sérii hranej na štyri víťazstvá tak prehrávajú 0:2. 

Tím trénera Rostislava Čadu inkasoval prvýkrát už v 74. sekunde, keď sa strelecky presadil český útočník Jakub Petružálek. V druhej tretine sa "belasým" podarilo v priebehu piatich minút otočiť skóre, na 1:1 vyrovnal v oslabení Mário Bližňák a v presilovke poslal hostí do vedenia nekompromisnou strelou Roman Kukumberg. Domáci odpovedali v 33. minúte gólom Alexeja Sopina. Zápas vyvrcholil v predĺžení, v 72. minúte rozhodol o víťazstve favorita Sopin. 

Séria sa z Malej športovej arény v Lužnikoch teraz presúva na ľad Slovana, tretí zápas je v bratislavskej Slovnaft Aréne na programe v nedeľu 24. februára o 17.00 SEČ. 

2. zápas štvrťfinále play off Západnej konferencie: 

Dinamo Moskva - Slovan Bratislava 3:2 pp (1:0, 1:2, 0:0 - 1:0)



Góly: 2. Petružálek, 33. Sopin (Kasjančuk, Gorovikov), 72. Sopin (Kasjančuk) - 26. Bližňák (Vondrka), 31. Kukumberg (Štajnoch). Rozhodcovia: Kulakov, Romasko - Aľošin, Ivanov (všetci Rus.), vylúčení: 2:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, 5252 divákov. Stav série: 2:0.

Dinamo Moskva: Jeriomenko - Graňák, Novák, Gorochov, Mironov, Solovjov, Derľuk, Lukin, Barancev - Babenko, Soin, Koňkov - Sopin, Gorovikov, Kasjančuk - Petružálek, Cvetkov, Kokarev - Kvapil, Pestunov, Mosaľov 

Slovan Bratislava: Konrád - Sersen, Sigalet, Mojžíš, Švarný, Štajnoch, Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, J. Mikúš, Bartovič - Svatoš, Lipiansky, Hudáček - Daňo, Ölvecký, T. Mikúš

Priebeh duelu


Tréner Čada urobil oproti prvému stretnutiu niekoľko zmien vo svojej zostave. Na miesto Janusa postavil do bránky Konráda, Tabačeka nahradil v druhej obrannej dvojici Švarný. Center Bližňák sa posunul do prvého útoku k Vondrkovi a Miklíkovi, Juraj Mikúš sa postavil do stredu druhého útoku s Bartovičom a Kukumbergom. Do zostavy sa vrátil Svatoš, ktorý v tretej formácii nahradil Kytnára.

Úvod zápasu naznačil, že Slovan bude mať rovnako ako v prvom stretnutí v Moskve opäť problémy s výborným korčuľovaním a technickou zručnosťou domácich hráčov. Konrád inkasoval z prvej strely, ktorá na neho smerovala, keď mu v 74. sekunde vymietol pravý horný roh bránky Petružálek. Následne Pestunov hľadal pred bránkou Kvapila, obrana "belasých" stihla českého útočníka pokryť. V 7. minúte mal dve dobré šance na zvýšenie náskoku Kokarev, najprv po prihrávke Kasjančuka netrafil v sľubnej pozícii priestor troch žrdí a potom jeho strelu zastavila pravá tyč Konrádovej bránky. Hostia ohrozovali Jeriomenka len sporadicky, v 8. minúte preveril jeho pozornosť Daňo. Prvá tretina sa niesla jasne v réžii domáceho mužstva, v 13. min sa osamotený Soin už-už rútil do šance, Konrád mu stihol puk v poslednej chvíli vypichnúť puk spred hokejky. Potom si na trestnú lavicu sadol Lipiansky, okrem strely Derľuka od modrej čiary však štvorica brániacich slovanistov viac Dinamu v presilovke nedovolila. 

Kým za celú prvú tretinu vyslali hostia na Jeriomenka len tri strely, do tej druhej vstúpili oveľa aktívnejšie. V 22. minúte "podkúrila" domácemu mužovi v maske dvojica Bartovič - Kukumberg. Potom sa hostia dopustili dvoch faulov a museli sa dvakrát brániť v oslabení. Zachytal si Konrád, najprv zmaril šancu Kvapilovi, potom sa nenechal zaskočiť pokusom Derľuka spoza bránky, vzápätí zneškodnil strelu Soina a sériu zákrokov zavŕšil, keď vystavil Soľovjovej delovke stopku svojím "semaforom". Na konci domácej presilovky udreli slovanisti ako blesk z čistého neba, Vondrka vybojoval pri mantineli puk, zasekol si obrancu a poslal milimetrovú prihrávku Bližňákovi, ktorý zblízka nezaváhal - 1:1. Gól dodal slovenskému majstrovi sily, v 27. minúte veľa nechýbalo, aby Svatoš úspešne tečoval puk po Sigaletovom nahodení. Čo nevyšlo belasej 40-tke, dokonale zrealizoval v polovici stretnutia spoluhráč Kukumberg, ktorý od ľavého mantinelu prepálil Jeriomenka a využil prvú presilovku Slovana v zápase. Čadova ekipa sa však z vedenia dlho netešila. V 33. minúte Konrád ešte kryl pokus Sopina, no domáci útočník si našiel odrazený puk a spoza bránky ho šikovne zasunul do siete - 2:2. Hra gradovala, v 38. min Svatoš obral o puk Soľovjova a rútil sa sám na Jeriomenka, no gólman Dinama zachoval ľadový pokoj a tutovku zlikvidoval. Tretinu ukončila šanca Cvetkova, ktorý po prihrávke Kokareva úplne sám pred Konrádom mieril do brankárovej hrude. 

Do tretieho dejstva vstúpili tímy najmä s cieľom neinkasovať a tak diváci v jej úvode sledovali tuhý boj v strednom pásme. O rozruch sa postaral až v 45. minúte domáci Kokarev, ktorý obtrel svoj pokus o žŕdku Konrádovej bránky. Následne si slovanisti druhýkrát v zápase zahrali presilovku, v ktorej zaujala šanca Sersena, Jeriomenko bol na mieste. Domáci odpovedali príležitosťou Kokareva, ten po návrate z trestnej lavice nedokázal spracovať dlhý pas a Konrád včasným vykorčuľovaním odvrátil rodiace sa nebezpečenstvo. Potom sa slovanisti zapotili, keď dostal 2 min za hákovanie Štajnoch, v početnej nevýhode sa s vypätím všetkých síl ubránili. Slovan skúšal šťastie nahadzovanými strelami, Jeriomenko bol ale pozorný. Záver tretiny už nepriniesol väčší vzruch a tak duel dospel do predĺženia. 

V ňom najprv nepremenil veľkú šancu Derľuk, na opačnej strane klziska mieril Daňo v dobrej pozícii nad Jeriomenkovu bránku. V 68. minúte mal rozhodnutie na hokejke Bartovič, keď z medzikružia dorážal po Mihálikovej strele, Jeriomenko zázračne zakročil lapačkou. Všetko napokon vyriešila situácia z 72. minúty, keď Sopin zblízka prepálil Konráda a rozhodol o víťazstve Dinama.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies