Smolková: Strany nevedú pri eurovoľbách takú kampaň ako pri parlamentných

NETKY.SK • 8 August 2016, 08:59 • 2 min
Smolková: Strany nevedú pri eurovoľbách takú kampaň ako pri parlamentných

BRATISLAVA – Pri každej novovybudovanej ceste v meste, financovanej zo štrukturálnych fondov, musí byť zároveň aj cyklochodník.

slovakia

left justify in out

Ide o jeden zo schválených pozmeňovacích návrhov z dielne europoslankyne Moniky Smolkovej (Smer-SD). Informovala o tom TASR.

 

"Poslanci schválili aj môj návrh na čo najskoršie ucelené dobudovanie cestnej infraštruktúry zo severu Európy na juh cez tzv. Via Karpatia, ako aj na modernizáciu železničnej aj vodnej infraštruktúry v strednej a východnej Európe," uviedla.

 

Zároveň dodala, že je taktiež spoluautorkou štyroch písomných vyhlásení, čo je podľa jej slov možnosť, ako docieliť, aby Európska komisia vypracovala legislatívne opatrenia k daným témam. Išlo o vyhlásenia k boju proti sexuálnemu zneužívaniu detí na internete, k rozdielom v zložení a (ne)kvalite výrobkov predávaných na trhoch v starých a nových členských štátoch EÚ vrátane Slovenska, k cieľom v oblasti vážnych zranení vyplývajúcich z dopravných nehôd a vyhlásenie k prevencii detskej obezity.

 

Ako sama uviedla, za uplynulé dva roky strávila v teréne medzi obyvateľmi Košického a Prešovského kraja viac ako 100 dní. "Pri mojich osobných stretnutiach s občanmi mi voliči často kladú napríklad aj otázku, prečo sme v roku 2014 mali u nás vôbec najnižšiu účasť spomedzi všetkých členských krajín EÚ. Z môjho pohľadu je táto smutná skutočnosť kombináciou viacerých faktorov. Problémom je to, že samotné politické strany nevedú takú kampaň ako pri voľbách do Národnej rady SR. Takisto je to aj neznalosť kandidátov alebo rôzne mediálne antikampane o krivých banánoch a uhorkách, ktoré motivujú voličov iba ak zostať doma," tvrdí europoslankyňa.

 

V pléne podľa Smolkovej vystúpila 533-krát. "Zároveň ako tieňová spravodajkyňa som vypracovala tri stanoviská a podala desiatky pozmeňovacích návrhov k dôležitým témam aj z pohľadu občanov Slovenska," dodala.

 

Oficiálna stránka EP potvrdzuje slová Moniky Smolkovej o počte vystúpení. Je členkou frakcie Skupina progresívnej aliancie socialistov a demokratov v Európskom parlamente. Zároveň je členkou Výboru pre regionálny rozvoj a Delegácie pri Parlamentných výboroch pre spoluprácu EÚ – Arménsko a EÚ – Azerbajdžan a pri Parlamentnom výbore pre pridruženie EÚ – Gruzínsko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies