AKTUALIZOVANÉ Smolinský: Moderné odbory Volkswagen trvajú na svojich požiadavkách, v utorok sa začne ostrý štrajk

NETKY.SK • 19 Jún 2017, 16:16 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Smolinský: Moderné odbory Volkswagen trvajú na svojich požiadavkách, v utorok sa začne ostrý štrajk

BRATISLAVA - Kedže nedošlo k dohode medzi Modernými odbormi Volkswagen a vedením VW SK, v utorok 20.júna o 6.00 h sa začne ostrý štrajk. Potvrdil to dnes predpoludním predseda Moderných odborov Volkswagen Zoroslav Smolinský.

slovakia

left justify in out

Ani dnešné popoludňajšie rokovanie medzi vedením spoločnosti Volkswagen Slovakia a Modernými odbormi Volkswagen neviedli k dohode.

 

"Posledná ponuka, ktorú nám dnes popoludní dalo vedenie VW SK, je pre nás neprijateľná," povedal po stretnutí Zoroslav Smolinský, predseda Moderných odborov Volkswagen. Znamená to, ako zdôraznil, že avízovaný ostrý časovo neodbmezený štrajk bude.

 

Podľa vyjadrenia predsedu predstavenstva VW SK Ralfa Sachta odborári neprijali navýšenú ponuku tarifných miezd - o 4,5 % v tomto roku a v roku 2018 o ďalších 4,2 %.

 

"Myslíme si, že sme predložili dobrú ponuku. Urobili sme ústretový krok, ale bez úspechu," povedal Sacht. Ako dodal, akceptácia požiadaviek odborov by značne poškodila podnik.

 

Vedenie spoločnosti plne rešpektuje právo zamestnancov na štrajk, riešenie vidí v ďalších rokovaniach, čomu, ako zdôraznil Sacht, sú stále otvorení.

 

"Budeme musieť využiť všetky svoje práva, všetky svoje možnosti, ktoré máme a tou poslednou možnosťou je ostrý štrajk. Ostrý štrajk oficiálne začne o 6. hodine, kedy sa začnú zhromažďovať zamestnanci. Sme určite pripravení štrajkovať viac ako jeden-dva dni," povedal.

 

Ako ďalej uviedol, zamestnanci musia bojovať za spravodlivé finančné a pracovné podmienky. Podľa jeho slov je situácia vyhrotená, prestáva fungovať sociálny dialóg, ako aj personálna politika.

 

"My musíme upozorniť aj vedenie koncernu Volkswagen, že pokiaľ máme šikovných a lojálnych zamestnancov, tak potrebujeme mať vo firme aj zodpovedné vedenie. Zamestnanci zajtra dajú jednoznačne najavo, či máme pravdu alebo nemáme a budú za svoje práva bojovať," zdôraznil Smolinský.

 

Vedenie VW SK oznámilo, že dnes krátko popoludní sa stretne na rokovaní s odborármi v snahe odvrátiť hroziaci štrajk.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies