Smoliar Tomáš Urban sa opäť zranil, zrejme ho čaká dlhá pauza

NETKY.SK • 28 December 2017, 13:47 • 2 min
Smoliar Tomáš Urban sa opäť zranil, zrejme ho čaká dlhá pauza

GÖPPINGEN - Zlá správa prišla z Nemecka po stredajšom stretnutí 19. kola najvyššej nemeckej súťaže hádzanárov Frisch Auf! Göppingen - TV Hüttenberg 28:17 (14:7). Slovenský reprezentant Tomáš Urban v službách domáceho bundesligového klubu nedohral zápas proti poslednému tímu tabuľky.

slovakia

left justify in out

Pre pravého krídelníka to bol prvý ligový duel, v ktorom nastúpil od začiatku novembra. Košický odchovanec sa vrátil do kádra Frisch Auf! po zranení ruky. V úvode druhého polčasu sa postaral o zvýšenie náskoku svojho družstva na 15:7, ale bol to jeho jediný presný zásah. V zostávajúcom čase sa už gólovo nepresadil, navyše v 49. min musel predčasne odstúpiť z hry pre podozrenie na zranenie Achillovej šľachy.

"Podľa slov tímového lekára a fyzioterapeuta v kabíne je na 95 až 99 percent vyzerá na natrhnutú achilovku. Je to veľká smola pre Tomáša, ktorý je vzorný profesionál. Po zlomenine ruky ešte len týždeň trénoval a teraz sa mu prihodilo toto. Obzvlášť je mrzuté, že sa zranil krátko predtým, ako som chcel namiesto neho poslať na palubovku Marca Rentschlera. Žiaľ, striedanie prišlo o pár sekúnd neskoro. A to je tragické. Bez ohľadu na to, či ho bude čakať šesťmesačná alebo deväťmesačná pauza, má našu podporu a urobíme všetko pre jeho návrat," uviedol na tlačovej konferencii kouč Göppingenu Rolf Brack.

Jeho zverenci síce doviedli stretnutie poľahky do úspešného konca, ale Urbanovu radosť z prvého víťazstva v I. bundeslige s ním v zostave od jeho septembrového prestupu z THSV Eisenach kalili čerstvé zdravotné problémy. Tie môžu narobiť starosti trénerovi reprezentácie SR Heinemu Ernstovi Jensenovi, ktorý s 28-ročným ľavákom počítal v januárových stretnutiach I. fázy kvalifikácie MS 2019. Najlepší hádzanár SR za rok 2016 vynechal pre zranenie lýtka aj októbrový vstup do kvalifikačných bojov proti Rusku a Luxembursku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies