Smoliar Morata dal tri góly z ofsajdu, tri body brala nakoniec Barcelona

NETKY.SK • 29 Október 2020, 14:21 • 2 min
Smoliar Morata dal tri góly z ofsajdu, tri body brala nakoniec Barcelona

TURÍN - Po dvoch kolách skupinovej časti futbalovej Ligy majstrov 2020/2021 je bez bodovej straty už len päť tímov. K obhajcom prvenstva z ostatných dvoch ročníkov Bayernu Mníchov, FC Liverpool a ďalšiemu anglickému tímu Manchester City sa v stredu večer pridali aj tretí ostrovný zástupca Manchester United a aj španielsky tím FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

Jasný výsledok, no iný priebeh zápasu 

Katalánci zvíťazili na pôde talianskeho Juventusu Turín 2:0 gólmi Ousmana Dembelého a Lionela Messiho z pokutového kopu, všetko však mohlo byť úplne inak.

 

 

Sklamaný Morata
Smutným hrdinom duelu G-skupiny na severe Talianska bol totiž domáci útočník Álvaro Morata. Dvadsaťosemročný Španiel, ktorý v Juve hosťuje z Atlética Madrid, v tomto súboji skóroval až trikrát, ale všetky jeho zásahy padli z postavenia mimo hry a každý z nich "anuloval" videorozhodca.

 

Messi sa s Ronaldom nestretol 

V Turíne napokon nedošlo na premiérovú konfrontáciu Messiho a domácou ofenzívnou hviezdou Cristianom Ronaldom prvýkrát od príchodu Portugalčana do "starej dámy" z Realu Madrid, keď CR7 sa stále nevystrábil po nákaze koronavírusom počas októbrovej reprezentačnej pauzy.

 

img

 

Vyjadrenie trénera Barcelony
"Som presvedčený, že od môjho príchodu na lavičku to bol najkvalitnejší duel nášho tímu. Ukázali sme silu v strede poľa, bol to isto náš zatiaľ naj zápas," tešil sa po súboji holandský kouč Ronald Koeman, ktorý prišiel do FC Barcelona pred aktuálnou sezónou.

 

"Podali sme skvelý výkon proti silnému súperovi. Mali sme dostatok šancí a veľmi ma potešil štýl hry, aký sme predvádzali. Tím ukáza svoj charakter a dosiahol skvelé víťazstvo," dodal holandský odborník.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FC Barcelona (@fcbarcelona),

 

Situácia v skupine 
FC Barcelona je so šiestimi bodmi na čele tabuľky G-skupiny, druhý je s troma bodmi Juventus. Maďarský Ferencváros Budapešť aj ukrajinské Dynamo Kyjev majú na svojom konte po jeden bod za stredajšiu remízu 2:2 v Maďarsku.

 

Prvý úspech bez prezidenta klubu 
Barcelončania si stredajším úspechom čiastočne napravili chuť po víkendovej prehre s Realom Madrid 1:3 v prestížnom El Clásicu. Tri body v LM získali iba deň po tom, ako na post prezidenta klubu rezignoval Josep Maria Bartomeu. "Utorkové dianie náš výkon neovplyvnilo. Nešlo totiž o prekvapenie, prezident Bartomeau sa tak rozhodol pre dobro klubu," myslí si Koeman.

 

 

Juventus bol citeľne oslabený 
Podľa kouča domáceho kolektívu Andreu Pirla sa pod výkon jeho tímu podpísalo viacero absencií opôr - Giorgia Chielliniho, Matthijsa de Ligta, Alexa Sandra a najmä Cristiana Ronalda. "Máme mladý tím a chýbajú nám skúsenosti z tohto typu duelov. Nehrali sme však zle, na chlapcov však bolo badať únavu, keďže aktuálne máme veľmi úzku lavičku. Proti Barcelone sme takto mali menšiu šancu uspieť," myslí si Pirlo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Andrea Pirlo Official (@andreapirlo21),

 

Juve doplatilo na vlastné chyby 
Barcelona v stredu večer hrala od úvodu aktívne a dostala sa do množstva šancí, skóroval však iba Ousmane Dembelé v 14. minúte. Domáci boli dlho v hre aspoň o jeden bod, no v druhom polčase najprv prišli o vylúčeného obrancu Meriha Demirala a v závere Federico Bernardeschi fauloval v šestnástke striedajúceho mladíka Ansu Fatiho, za čo nasledoval pokutový kopu a gólová poistku z kopačky Messiho.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona