Smola pre Suareza, môže chýbať vo finále španielského pohára

NETKY.SK • 8 Február 2017, 09:23 • 2 min
Smola pre Suareza, môže chýbať vo finále španielského pohára

Barcelona 8. februára (TASR) - Futbalisti Barcelony sa v semifinálovej odvete španielskeho Kráľovského pohára zahrávali s ohňom. Zverenci trénera Luisa Enriqueho dohrávali bez dvojice vylúčených hráčov, do boja o trofej ich však posunula aj remíza 1:1 s Atleticom Madrid, keďže pred týždňom vyhrali u súpera 2:1. Katalánsky klub sa do finále prebojoval štvrtýkrát v rade, 27. mája bude jeho súperom úspešnejší z druhej semifinálovej dvojice, ktorú tvoria Celta Vigo a Alavés (prvý zápas 0:0).

slovakia

left justify in out

Barcelona si z Madridu odniesla výbornú východiskovú pozíciu a po prvom polčase ešte viac zvýšil jej postupové šance gól Luisa Suareza. V 58. minúte však putoval pod sprchy Sergio Roberto a následne sa z vyrovnania radoval Antoine Griezmann, jeho regulárny gól však rozhodcovia neuznali pre postavenie mimo hry.

 

Atletico nezložilo zbrane ani po tom, ako Yannick Carrasco dostal červenú kartu a vyrovnal pomer síl na ihrisku. Hostí nezlomila ani nepremenená jedenástka Kevina Gameira z 80. minúty, naďalej sa usilovali o zvrat. Francúzsky útočník o štyri minúty odčinil svoje zaváhanie a vyrovnal na 1:1. V závere však už Atletico nedokázalo streliť gól, ktorým by poslalo duel do predĺženia, hoci opäť hralo chvíľu v početnej výhode po vylúčení Suareza.

 

"Frustruje ma to, že títo dvaja nám budú vo finále chýbať. Skúsime sa odvolať, ale keď sa pozriete do minulosti, zistíte, ako tieto naše odvolania dopadli. Také niečo sa však vo futbale stáva. Rozhodca mal pocit, že Suárez aj Roberto si zaslúžili dve žlté karty. Roberta som pritom chcel stiahnuť z trávnika, keď mal na konte jednu žltú, pretože urobil tri fauly a dvakrát ho rozhodca ústne napomenul. Cítili sme, že by nemusel dohrať, ale nereagovali sme dostatočne rýchlo," povedal podľa portálu soccerway.com barcelonský kouč Luis Enrique.

 

Uruguajský útočník mal ťažké srdce na hlavného rozhodcu. "Otočil som sa a vyskočil. Nemyslím si, že to bol faul. Prvú žltú kartu som dostal za vôbec prvý nedovolený zákrok v zápase a tú druhú? Za nič. Dúfam, že mi klub pomôže s odvolaním. Nerád by som chýbal vo finále," uviedol Suarez.

 

Kouč Atletica Diego Simeone bol hrdý na výkon svojho mužstva. "Samozrejme, že sme veľmi túžili ísť do finále. Cestu sme si skomplikovali v prvom zápase, ale v odvete sme hrdinsky bojovali o postup. Chválim hráčov za prístup, nechýbalo veľa a mohli sme to byť my, kto by sa tešil."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies