Smogové lokality pribudli už aj na Zemplíne

NETKY.SK • 31 Január 2017, 15:38 • 2 min
Smogové lokality pribudli už aj na Zemplíne

BRATISLAVA - K lokalitám s nepriaznivou smogovou situáciou pribudli aj mestá na Zemplíne - Humenné, Strážske a Vranov nad Topľou. Vzhľadom na opakovane nameranú zvýšenú koncentráciu prachových častíc PM10 vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre tieto lokality upozornenie, rovnajúce sa 1. stupňu smogovej situácie.

slovakia

left justify in out

"Signál bol vydaný po nameraní prekročenia prahu 100 µg.m-3 dva po sebe nasledujúce dni a pri predpoklade rastúceho trendu koncentrácií prachových častíc PM10 v ovzduší," vysvetlil hovorca SHMÚ Ivan Garčár.

 

Dnes predpoludním varoval SHMÚ pred nepriaznivou smogovou situáciou aj v prípade lokalít Prievidza, Veľká Ida a Jelšava. Upozornenie stála platí aj pre Bystričany, Banskú Bystricu, Martin, Ružomberok, Košice a Žilinu.

 

Hovorca SHMÚ pripomenul, že Slovensko je stále pod vplyvom rozsiahlej tlakovej výše. "Podľa meteorologickej prognózy by zmenu mali priniesť rozsiahle sneženie a zrážky, rozptyľová situácia by sa mala zlepšiť dnes popoludní na strednom a v stredu (1.2.) na východnom Slovensku," uviedol Garčár.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies