SMK žiada slovenskú vládu, aby zaistila bezpečnosť obyvateľov Gabčíkova pred migrantmi

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 16:06 • 2 min
SMK žiada slovenskú vládu, aby zaistila bezpečnosť obyvateľov Gabčíkova pred migrantmi

BRATISLAVA - Strana maďarskej komunity (SMK) zazlieva slovenskej vláde, že chce vytvoriť v Gabčíkove utečenecký tábor pre migrantov. SMK sa zasadzuje za obyvateľov Gabčíkova, ktorí sú proti tomuto vládnemu rozhodnutiu.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovala tlačová tajomníčka SMK Helena Fialová. "Ak už vláda neberie ohľad na domácich obyvateľov a rozhoduje bez nich o krokoch, ktoré budú ovplyvňovať ich každodenný život, SMK očakáva garancie od ministra vnútra Roberta Kaliňáka," píše sa v stanovisku strany. Tá chce, aby vláda zaistila bezpečnosť obyvateľstva a poskytla financie na účinné prevádzkovanie miestnej polície.

 

"Očakávame, že utečencov budú kontrolovať, zároveň zamedzia tomu, aby obťažovali miestnych, a prípadne sa na okolí dopúšťali trestných činov," konštatuje SMK. Zároveň upozorňuje na to, že tábor pre utečencov sa nachádza v blízkosti vodného diela, ktorého bezpečnosť si zasluhuje dôraznú pozornosť.

 

"Akýkoľvek čin v spojitosti s vodným dielom by mal dôsledky na celý Žitný ostrov, ale aj na Matúšovu zem. Nemôžeme nechať bez povšimnutia ani fakt, že najviac utečeneckých táborov je na národnostne zmiešanom území," upozorňuje Strana maďarskej komunity.

 

Ako tvrdí, v tejto veci sa obrátila na ministra vnútra už začiatkom júla so žiadosťou o informácie, v ktorých obciach, v akom počte a na aké obdobie je plánované rozloženie utečencov. Zároveň chcela vedieť, aká finančná záťaž či povinnosti čakajú dotknuté obce. "Naďalej čakáme na odpoveď ministra," podotkla SMK.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies