SMK vyberie v júni nového predsedu, nominovaní sú Bárdos, Menyhárt, Őry, Berényi

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 11:16 • 2 min
SMK vyberie v júni nového predsedu, nominovaní sú Bárdos, Menyhárt, Őry, Berényi

BRATISLAVA - Mimoparlamentná SMK vyberie na Kongrese 11. júna nového predsedu. Nominovaní sú zatiaľ Gyula Bárdos, József Menyhárt, Péter Őry, ale aj József Berényi, ktorý po volebnom neúspechu strany odstúpil z funkcie predsedu. TASR to potvrdila hovorkyňa strany Helena Fialová.

slovakia

left justify in out

Berényi a Bárdos by napriek nominácii však nemali kandidovať. Obaja zastávajú názor, že by stranu mala viesť nová tvár. "Strana potrebuje novú tvár. Niekoho mladého, kto ešte nezastával žiadnu funkciu," povedal pre TASR Bárdos. Menyhárt a Őry nominácie už podľa hovorkyne prijali.

 

Kandidátov môže byť ešte viac. So svojimi návrhmi majú prísť ešte okresy Dunajská Streda, Komárno a Šaľa. Kongres sa uskutoční 11. júna v Nových Zámkoch.

 

SMK prišla o predsedu začiatkom marca, keď sa József Berényi vzdal funkcie pre opätovný neúspech SMK v parlamentných voľbách. Predsednícke činnosti prebral podľa stanov strany šéf Republikovej rady SMK László Szigeti.

Po parlamentných voľbách zostala SMK opäť mimo parlamentu po tom, čo získala 4,04 percenta voličov (105.495 hlasov). Do parlamentu sa strana nedostala už po tretí raz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies