SMK preferuje pravicovú vládu, rokovať by však so Smerom išla

NETKY.SK • 17 Február 2016, 09:30 • 2 min
SMK preferuje pravicovú vládu, rokovať by však so Smerom išla

BRATISLAVA - Strana maďarskej komunity (SMK) preferuje pravicovú vládu, Smeru-SD hovorí nie. Prípadné povolebné rokovania so sociálnymi demokratmi však nevylúčila.

slovakia

left justify in out

"Na rokovania treba ísť, ale je otázka na nich, či nás vôbec pozvú. Nie sme prví v telefónnom zozname Roberta Fica. Sú tam najskôr iné strany ako SNS, Most-Híd, #Sieť, KDH a možno potom sme my. Ale samozrejme, ak niekto vyhrá voľby a pozve nás na rokovania, neodmietneme to. Bolo by to nekultúrne a neslušné," povedal predseda SMK József Berényi s tým, že dohoda na spoločnom programe je však vylúčená.

 

Pripúšťa spoluprácu s Mostom-Híd, s ktorým bojujú o voličov na južnom Slovensku. "Áno, nedá sa to vylúčiť. V rámci parlamentu musí opozícia spolupracovať a ak by bola možnosť vytvoriť pravicovú koalíciu, tam sa nedá vylúčiť nikto," odpovedal na otázku, či si vie predstaviť spoluprácu s Mostom-Híd.

 

V súvislosti s pravicovou vládou uviedol, že nedávno prebiehalo v Bratislave rokovanie EPP, kde vedenie ľudovcov vyslovilo požiadavku, "že keď už sa to nepodarilo pred voľbami, tak aby sme sa snažili po voľbách vytvoriť koalíciu zo súčasných opozičných strán".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies