SMK podporí vo voľbách kandidáta Smeru Trebuľu

NETKY.SK • 19 August 2013, 12:26 • 2 min
SMK podporí vo voľbách kandidáta Smeru Trebuľu

KOŠICE - Strana Smer SD a Strana maďarskej komunity dnes podpísali dohodu, že v novembrových regionálnych voľbách budú spoločne podporovať kandidáta na predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Zdenka Trebuľu.

slovakia

left justify in out

 Dnes o tom na tlačovej besede informoval predseda košickej organizácie Smeru Peter Žiga. Doložil, že Smer postaví vlastnú kandidátku na poslancov zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja. Smer bude považovať za úspech, ak získa 26 poslancov v zastupiteľstve.

Ako uviedol Žiga, oslovili aj ďalšie strany z politického spektra, aby podporili ich kandidáta na predsedu kraja, rokovania sa ešte neskončili, preto považuje za predčasné podrobnejšie o tom hovoriť. „Hovoríme s každým relevantným partnerom,“ povedal Žiga. Uviedol, že momentálne sa kreuje volebný štáb, v ktorom budú zastúpení aj členovia SMK. „Ešte nie je vypracovaná stratégia a štruktúra nasadenia prostriedkov, ale už teraz môžem povedať, že objem peňazí vynaložených na kampaň bude na úrovni roku 2009. Časť prostriedkov poskytne Smer a časť kandidát Trebuľa. SMK do toho nebude finančne vstupovať,“ povedal Žiga. 

Ako uviedol István Zachariás za SMK, podpísanie tejto dohody považujú za logické vyústenie a za výsledok dlhoročnej spolupráce. "Na úrovni Košického samosprávneho kraja staviame kandidátov na poslancov v piatich okresoch kraja, pričom na okresnej úrovni sme ponúkli spoluprácu Mostu-Híd, ale zatiaľ sme dohodu nepodpísali." 

Kandidát a terajší predseda KSK Zdenko Trebuľa ocenil podporu SMK a doložil, že v Košickom kraji vždy vládla dobrá spolupráca s maďarskou menšinou nielen na úrovni kraja, ale aj v južných oblastiach a okresoch sa darí udržiavať pozitívnu atmosféru spolupráce. Doložil, že kraj z objemu vyše 100 miliónov eur na opravy ciest investoval aj v južných okresoch. Veľa rôznych projektov sa uplynulé štyri roky realizovalo v rámci slovensko-maďarskej cezhraničnej spolupráce. Kraj urobil veľa aj pre ochranu a rozvoj slovenskej Tokajskej oblasti. Zdôraznil, že pokrok dosiahli aj v oblasti kultúry a rozvoja cestovného ruchu. Poukázal na to, že zo zdrojov EHMK sa napríklad rekonštruovalo košické maďarské divadlo Thália, ale vznikli aj mnohé projekty v rámci programu Terra incognita. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies