SMK je pripravená spolupracovať s pravicou na alternatíve voči Smeru

NETKY.SK • 26 Apríl 2015, 12:29 • 2 min
SMK je pripravená spolupracovať s pravicou na alternatíve voči Smeru

BRATISLAVA - Strana maďarskej komunity (SMK) je pripravená spolupracovať so stredopravými stranami v záujme vytvorenia skutočnej alternatívy voči vláde Smeru-SD.

slovakia

left justify in out

Predseda SMK József Berényi tak reagoval na jednotný postup opozície pri pokuse Smeru-SD odvolať šéfa KDH Jána Figeľa z postu podpredsedu NR SR.

 

"V súvislosti s touto kauzou sa preukázalo, že zjednotenie je jediný spôsob, ktorým sa dá prelomiť mocenské správanie vládnuceho Smeru," uviedol Berényi vo svojom stanovisku.

 

Figeľa navrhol Smer-SD odvolať 15. apríla. Sociálni demokrati ho vinia za problémy živnostníkov, ktorým Váhostav-SK neplatil za prácu. Premiér Robert Fico 15. apríla tvrdil, že Figeľ si nič iné ako odvolanie nezaslúži.

 

Opozícia Smeru-SD oponovala. Za Figeľa sa postavila celá. Avizovala, že ak ho Smer-SD odvolá, opoziční poslanci sa vzdajú všetkých vedúcich funkcií v parlamente.

 

Figeľa napokon Smer-SD neodvolal. Premiér týždeň po podaní návrhu na odvolanie vyhlásil, že Smer-SD to takto chcel od začiatku. Chcel len preukázať Figeľovu politickú zodpovednosť. Podľa Fica sa to podarilo.

 

Podľa opozície nie je pravda, že Smer-SD vedel od začiatku, že Figeľa neodvolá. Opoziční poslanci hodnotia zmenu názoru ako prehru sociálnych demokratov na čele s Ficom. Veria, že sa nespojili naposledy. Hovoria o potrebe vytvoriť alternatívu voči vláde Smeru-SD.

 

Predseda parlamentu Peter Pellegrini označil zjednotenie opozície na obranu Figeľa za falošnú solidaritu. Podľa neho sa o niekoľko dní bude opäť každá opozičná strana starať len o vlastné percentá.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies