SMK je pripravená rokovať s Mostom-Híd

NETKY.SK • 3 Júl 2016, 11:50 • 2 min
SMK je pripravená rokovať s Mostom-Híd

BRATISLAVA - Strana maďarskej komunity (SMK) je pripravená rokovať s Mostom-Híd o prípadnej spolupráci. Pre TASR to uviedol nový predseda SMK József Menyhárt. Kedy sa o stretnutie pokúsi, nepovedal.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ naň podľa neho nebol čas, keďže nové vedenie je vo funkcii len krátko. Najskôr sa chce zoznámiť so situáciou v regiónoch, a potom príde podľa Menyhárta rad aj na rokovania. SMK avizovala, že chce hovoriť s pravicovými stranami, ktoré majú podobné hodnoty ako SMK.

 

"Máme predstavu o širokej spolupráci, na jednej strane s politickými stranami, patrí sem aj Most-Híd, ale aj so všetkými organizáciami a samosprávnymi zložkami, ktoré môžu mať vplyv na situáciu maďarskej menšiny na Slovensku," povedal Menyhárt.

 

Od rokovaní SMK podľa neho neupustila. "Bolo by však unáhlené sadnúť si za rokovací stôl s ktoroukoľvek politickou stranou alebo s inými civilnými organizáciami bez zmapovania problémov a potrieb v teréne," vysvetlil s tým, že približne polovicu predsedníctva SMK tvoria dnes noví ľudia. "Po zhodnotení súčasného stavu a zmapovaní situácie v regiónoch príde rad aj na avizované rokovania," doplnil predseda.

 

SMK v apríli avizovala, že chce rokovať o spolupráci so všetkými opozičnými parlamentnými aj mimoparlamentnými stranami, ktoré majú podobné hodnoty ako SMK. Ešte predtým prišla ponuka na rokovanie od Mosta-Híd. SMK však na stretnutie nešla. Strana chcela počkať, či sa Most-Híd spojí v koalícii s SNS a Smerom-SD. Most-Híd do tejto vlády vstúpil.

 

Pre vtedajšie vedenie SMK bolo spojenie s SNS problém, rovnako ako spôsob vzniku vládnej koalície. Rozhodnutie o tom, či ísť rokovať s Mostom-Híd nechalo staré vedenie na nové. Most-Híd už vtedy hovoril, že je naďalej pripravený s SMK rokovať. Poukazoval však na to, že mimoparlamentná strana nemala predsedu. Menyhárta si SMK zvolila za predsedu 11. júna.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies