Smeru-SD chcú prebrať voličov

NETKY.SK • 11 August 2013, 12:13 • 2 min
Smeru-SD chcú prebrať voličov

BRATISLAVA - Hlina chce byť pred ľuďmi uveriteľný

slovakia

left justify in out

Nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina chce prebrať voličov Smeru-SD. „Chcem byť čo najviac v kontakte s ľuďmi a tých sa snažiť presvedčiť. Ale musíte byť uveriteľný. Ja viem, že sa ide ťažko medzi ľudí, keď sami neveríme tomu, čo rozprávate,“ povedal s tým, že bratislavskí chlapci sa rozbiehajú do regiónov mesiac pred voľbami a idú ľudí presviedčať, že ich majú voliť. „Tak to nefunguje. Potrebujete byť uveriteľnejší, musíte dostať hĺbku do očí, že vám ľudia uveria. Neuveria vám, keď tomu sám neveríte,“ zdôraznil Hlina. V tom má podľa Hlinu Robert Fico obrovskú výhodu, pretože on tomu, čo rozpráva, aj verí a má aj dokonalú teoretickú výbavu. „Jeho ošúpete ako cibuľu a to posledné čo vám zostane, povie, že je sociálna úloha štátu. Hociktorú úroveň komunikácie má pripravenú. Od základnej krčmovej až po semináre a filozofie o sociálnej úlohe štátu,“ vyhlásil. Naopak, opoziční politici podľa neho debaty veľmi rýchlo končia. „Hĺbka očí, hĺbka presvedčenia je potrebná. Sila argumentácie nepostačuje. S takouto výbavou sa vám nechce, a aj si uvedomujete, že nemôžete ísť medzi ľudí, lebo vás prekopú,“ konštatoval.

Hlina chce tiež rešpektovať, že hlas voliča v Medzilaborciach je rovnaký ako intelektuála v bratislavských kaviarňach. „Mám pocit, že sa to u nás niekedy nerešpektuje. Tu je niekedy tendencia kaviarenskej politiky, pri ktorej ľudia nechápu, aký som geniálny. Niektorí z tých bardov slovenskej politiky nechápu, že ich nevolia. Po tých voľbách povedia, že ľudia sú nechápaví, lebo nechápu akí sú dobrí,“ myslí si Hlina. Podľa neho to však chápe Fico. „Všimnite si jeho prehlásenie po vyhlásení predčasných volieb - Sadnem do auta a zoderiem dvoje zimných gúm. - A presne to urobil. Kdežto iní politici zisťovali, kde je najlepšia káva v Bratislave,“ vyhlásil Hlina. O tom to podľa neho je, pretože politici potrebujú doniesť tú politiku k ľuďom, potrebujú podať čo najviac rúk. „Hovorí sa, že podaná ruka delene dva je volič. Keď ich nepodáte toľko, no tak nerátajte,“ dodal. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies