Smeru odišiel kandidát na primátora v Piešťanoch

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 12:28 • 2 min
Smeru odišiel kandidát na primátora v Piešťanoch

PIEŠŤANY - Riaditeľ Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Piešťanoch Miloš Tamajka ukončil členstvo v Smere-SD. Tamajka je aj mestským poslancom v Piešťanoch a poslancom Trnavského samosprávneho kraja, kde sa dostal na kandidátke Smeru.

slovakia

left justify in out

Spolu s ním odišiel z najsilnejšej politickej strany aj ďalší mestský poslanec Michal Hynek. Tamajka bol podľa okresnej predsedníčky Smeru-SD v Piešťanoch Márie Beňovej schválený ako kandidát strany na primátora Piešťan pre novembrové voľby.

 

"K odchodu zo strany ma vedie hlavne rozdielnosť názorov na to, ako robiť politiku, ale tiež nespokojnosť s fungovaním strany,“ napísal Tamajka na sociálnej sieti. O post primátora sa za Smer-SD uchádzal aj pred štyrmi rokmi, zvolený nebol. Mestským aj krajským poslancom zostáva, vystupovať bude ako nezávislý. Tamajka pre agentúru SITA povedal, že rozdielne názory mal predovšetkým s krajskou predsedníčkou strany Renátou Zmajkovičovou. Potvrdil, že ráta s odvolaním z funkcie riaditeľa úradu práce. Ak vyzbiera dostatočný počet podpisov, bude sa v novembri o kreslo primátora uchádzať ako nezávislý kandidát. 

 

 

 

 

 

Podľa Márie Beňovej niekto Tamajku presvedčil, že jeho šance na zvolenie budú vyššie, ak bude kandidovať ako nezávislý. K žiadnemu sporu s ním podľa jej vyjadrenia neprišlo, nevie ani o rozdielnosti názorov. O jeho odchode zo strany sa dozvedela len z internetu, žiadosť o vystúpenie zatiaľ nedostala. Tamajkova budúcnosť na poste riaditeľa Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Piešťanoch je podľa Beňovej vecou príslušného ministerstva, do ktorej nemieni zasahovať. 

 

Smer v Piešťanoch prišiel aj o ďalšieho mestského poslanca Michala Hyneka. ,,K odchodu zo Smeru som sa rozhodol preto, lebo politika, ktorú sa snažím robiť, je ľudí spájať. Prišlo to však do bodu, keď príslušnosť k strane Smer -SD skôr rozdeľovala, škatuľkovala a dávala zbytočnú nálepku,“ vysvetlil dôvody svojho odchodu. V mestskom zastupiteľstve chce ďalej pôsobiť ako nezávislý poslanec. Informácie o ďalších odchodoch zo strany Beňová nemá. ,,Naopak, každý mesiac prijímame päť – šesť nových členov,“ dodala. 

 

Tamajka sa spoločne s Hynekom aktivizujú v občianskom združení Ľudia pre lepšie Piešťany. Ich najnovšou aktivitou je petícia za referendum o kúpalisku v meste, ktoré by sa podľa ich plánov mohlo konať spolu s komunálnymi voľbami v polovici novembra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies