Smeru neprešla novela Obchodného zákonníka, Martvoň: Naši poslanci pre dopravné zápchy nestihli hlasovanie

NETKY.SK • 9 December 2014, 12:24 • 2 min
Smeru neprešla novela Obchodného zákonníka, Martvoň: Naši poslanci pre dopravné zápchy nestihli hlasovanie

BRATISLAVA - Národnej rade (NR) SR sa dnes nečakane nepodarilo pri novele Obchodného zákonníka prelomiť veto prezidenta Andreja Kisku. Novelu pri hlasovaní podporilo 75 poslancov. Na prelomenie veta chýbal plénu jeden hlas. V rokovacej sále na hlasovaní chýbalo osem poslancov vládnej strany Smer-SD. Ich stranícky kolega Anton Martvoň to vysvetľoval dopravnou situáciou v meste.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že netreba hľadať za tým nič zvláštne. Niektorí naši poslanci pre zápachy a pre nejaké problémy, vyzerá to tak, že nestihli dobehnúť, čiže niekedy sa to skrátka stane, je to veľký klub," uviedol po hlasovaní Martvoň.

 

Parlament rokuje od deviatej hodiny, pričom o prerokovaných bodoch hlasuje o 11. a 17. hodine. "Ja mám v zásade vždy poznačené, na ktorú mám byť v robote a snažím sa prísť aspoň vždy o pol hodinu skôr," poznamenal Martvoň.

 

Zároveň však poukázal na to, že proti novele Obchodného zákonníka hlasovali opoziční poslanci. "Keďže ide o transpozíciu európskej smernice, treba sa spýtať, akým spôsobom to berú zodpovedne opoziční poslanci, keďže transpozíciu nepodporili," podotkol. Proti prijatiu novely hlasovalo 15 zákonodarcov, zdržalo sa 40 a v pléne bolo prítomných celkove 131 poslancov.

 

Jedným zo základných cieľov novelizácie Obchodného zákonníka bolo popri zakladaní spoločností so základným imaním 1 euro, sprísnení podmienok pre tvorbu a udržanie základného imania aj prepracovanie povinností členov štatutárnych orgánov obchodných spoločností. Podľa zákona o rokovacom poriadku o právnej norme, ktorú parlament neschválil, bude môcť NR SR opätovne rokovať až po pol roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona