Smeráci ignorujú rokovania výborov, dnes zablokovali ďalšie!

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 14:55 • 2 min
Smeráci ignorujú rokovania výborov, dnes zablokovali ďalšie!

BRATISLAVA - Vládny Smer-SD dnes zablokoval rokovanie ďalšieho parlamentného výboru. Po tom, ako sociálni demokrati neprišli na rokovanie ústavnoprávneho či brannobezpečnostného výboru, nedostavili sa ani na dnešný mimoriadny zdravotnícky výbor.

slovakia

left justify in out

Ten mal na žiadosť opozície schvaľovať poslanecký prieskum na ministerstve zdravotníctva. Opozícia to vníma ako aroganciu a ignorantstvo zo strany Smeru-SD. Podala žiadosť o ďalšie rokovanie výboru.

Dnes chýbali všetci poslanci Smeru-SD vrátane predsedu výboru Richarda Rašiho (Smer-SD), ktorý mimoriadny výbor zvolal. Dnes vraj v parlamente nebol, z výboru sa ospravedlnil, podobne ako niektorí ďalší. "Ignorujú rokovanie výboru, považujem to za aroganciu," povedal Viliam Novotný z SDKÚ-DS, ktorý dnešný mimoriadny výbor inicioval. Prostredníctvom poslaneckého prieskumu na ministerstve sa chce spolu s kolegami informovať o výsledkoch arbitráže vo veci zákazu zisku medzi zdravotnou poisťovňou Union a SR a jej dosahu na zdravotníctvo, ako aj o rizikách možných prehratých súdnych sporov pri vytváraní jednej zdravotnej poisťovne.

Novotný pripomenul, že informácie chcel pôvodne získať od ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej (nominantka Smeru-SD) prostredníctvom správ. Zdravotnícky výbor ju však k predloženiu správ na utorkovom rokovaní (28.5.) nezaviazal, Smer-SD návrh totiž nepodporil. Novotný reagoval žiadosťou o mimoriadny výbor k poslaneckému prieskumu. "Keď sa pani ministerke nechce písať správy, tak sa tam pôjdeme osobne pozrieť," povedal s tým, že poslanci Smeru-SD sa o tejto možnosti ani neprišli na výbor porozprávať. "Slovensko prehralo arbitráž vo veci zákazu zisku, 29,5 milióna eur je zablokovaných na účtoch SR a strana Smer sa tvári, že sa nič nestalo," pohoršil sa Novotný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies