Smer zamietol svoj vlastný návrh: Parlamentná stráž zatiaľ nebude

NETKY.SK • 25 September 2013, 09:47 • 2 min
Smer zamietol svoj vlastný návrh: Parlamentná stráž zatiaľ nebude

BRATISLAVA - Parlamentná stráž, ktorá by mohla zakročiť voči poslancom nerešpektujúcim predsedajúceho schôdze v rokovacej sále, zatiaľ nebude.

slovakia

left justify in out

Smer-SD nepodá pozmeňujúce návrhy k novele rokovacieho poriadku a ani nepodporí žiadne opozičné návrhy, povedala v úvode 14. dňa 23. schôdze parlamentu poslankyňa za Smer-SD Jana Laššáková.

Inštitút parlamentnej stráže, ktorá by mohla zakročiť voči poslancom nerešpektujúcim predsedajúceho schôdze v rokovacej sále, navrhoval ako jedno z piatich opatrení na zlepšenie politickej kultúry a práce parlamentu predseda Národnej rady SR Pavol Paška. Opozícia s ním však nesúhlasila. Laššáková dúfa, že opozícia sa s vládnym Smerom neskôr dohodne na adekvátnom znení rokovacieho poriadku reagujúceho na neštandardné správanie sa poslancov v poslednom čase. 

Podľa pôvodného návrhu Smeru-SD poslanecký klub zanikne, ak počet jeho členov klesne pod osem poslancov. Smer-SD návrhom reaguje na rozpad klubu SaS, po schválení vládnej novely opozičný poslanecký klub liberálov skončí. 

Poslankyňa za SDKÚ-DS Lucia Žitňanská navrhla, aby Smer stiahol novelu rokovacieho poriadku z rokovania schôdze a strany o nej diskutovali. Laššáková si myslí, že problém so zánikom poslaneckých klubov treba vyriešiť a preto novelu nestiahnu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies