Smer: V straníckych štruktúrach sa veľké zmeny neudejú

NETKY.SK • 9 Február 2015, 11:54 • 2 min
Smer: V straníckych štruktúrach sa veľké zmeny neudejú

BRATISLAVA – Smer-SD veľké personálne zmeny v straníckych štruktúrach nečakajú. Vnútrostranícky personálny audit ohlásil ešte na júnovom mimoriadnom sneme strany jej šéf Robert Fico. Podľa informácií agentúry SITA sa výmeny nedotknú krajských predsedov, aj keď sa o niektorých hovorilo. K výmenám má dôjsť len na okresných úrovniach, aj to nie hromadne, ale postupne.

slovakia

left justify in out

„Jednotlivé kraje prešli vyhodnotením komunálnych volieb. V Smere-SD od založenia bolo niekoľko desiatok výmen. Kontinuálne prebiehajú. V niektorých okresoch dôjde k výmenám priebežne, niekde na základe rozhodnutia krajského predsedu a predsedníctva,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA podpredseda strany Peter Pellegrini, podľa ktorého bude postupná výmena, keď niektorí okresní predsedovia požiadali o výmenu a prídu nový.

 

Podľa záverov júnového mimoriadneho snemu krajskí predsedovia mali dať návrh na odvolanie okresných predsedov strany, ktorí zlyhali. Fico audit zdôvodnil tým, že ak niekto môže ohroziť Smer, tak sú to jeho predstavitelia. „My sme nebezpeční sami sebe,“ povedal na sneme. Fica mrzí, že je ako predseda konfrontovaný s aroganciou členov strany na okresnej úrovni. „Niektorí sa správajú arogantne a mocensky. Dôjde preto k zmenám nielen vo vedení, ale aj v nižších štruktúrach,“ upozornil. Krajskí predsedovia mali navrhnúť výmeny v okresoch. Predsedníctvo potom malo rozhodnúť o krajských predsedoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies