Smer už má svojho kandidáta na generálneho prokurátora: Jaromíra Čižnára!

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 16:44 • 2 min
Smer už má svojho kandidáta na generálneho prokurátora: Jaromíra Čižnára!

BRATISLAVA - Kandidátom Smeru-SD na post generálneho prokurátora bude Jaromír Čižnár. Pre TASR to uviedol zdroj z prostredia Smeru-SD.

slovakia

left justify in out

Dodal, že návrh by mal predložiť poslanec Smeru-SD a zároveň predseda ústavnoprávneho výboru parlamentu Róbert Madej. Predsedníčka poslaneckého klubu Smeru - SD a podpredsedníčka parlamentu Jana Laššáková Smer-SD dnes pre TASR uviedla, že strana do štvrtka (13.6) predloží do Národnej rady (NR) SR svojho kandidáta na post generálneho prokurátora. "Pri jeho výbere prihliadneme na odporúčanie Rady prokurátorov," povedala.

Na kritiku predsedu KDH Jána Figeľa, podľa ktorého sa Smer-SD snaží účelovo presadiť svojho kandidáta na túto funkciu odpovedala, že strana len reaguje na potrebu riešiť patovú situáciu na generálnej prokuratúre (GP). "Smer-SD si uvedomuje nevyhnutnosť vyriešiť otázku voľby generálneho prokurátora," povedala s tým, že žiadna zákonná prekážka voľbe nebráni. Okrem toho, Smer-SD k výberu kandidáta podľa nej nepristupuje stranícky. "Pri jeho výbere budeme prihliadať na odporúčanie Rady prokurátorov," zdôraznila.

Rada prokurátorov Slovenskej republiky 11. júna deklarovala, že považuje súčasný stav, v ktorom prokuratúra nemá obsadenú funkciu generálneho prokurátora, za nepriaznivý nielen pre prokuratúru, ale pre celú spoločnosť. Uvádza sa to v stanovisku Rady prokurátorov SR, ktorej mimoriadne zasadnutie sa uskutočnilo 11. júna.

"V záujme odstránenia tohto nepriaznivého stavu preto (Rada prokurátorov SR, pozn. TASR) uvíta čo najskoršie vyriešenie tejto situácie," píše sa v stanovisku. Rada prokurátorov naďalej odporúča na funkciu generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára. "Je to platný návrh Rady prokurátorov SR a Národnú radu SR k ničomu nezaväzuje," uvádza sa v stanovisku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies