Smer-SD zablokoval mimoriadnu schôdzu k nebankovkám

NETKY.SK • 17 December 2013, 17:54 • 2 min
Smer-SD zablokoval mimoriadnu schôdzu k nebankovkám

BRATISLAVA - Poslanci Smeru, prečo chránite úžerníkov, držali v rukách transparenty poslanci OĽaNO

slovakia

left justify in out

Vládny Smer-SD zablokoval mimoriadne zvolanú 28. schôdzu NR SR k situácii v oblasti pôsobenia nebankových spoločností a enormnému nárastu exekučných konaní, keď neschválil jej program. Paška vzápätí schôdzu ukončil. Predseda parlamentu rovnako informoval, že Smer-SD v januári predloží do národnej rady návrh novely zákona na ochranu spotrebiteľa. Zvolanie schôdze iniciovalo 40 poslancov opozičných parlamentných strán SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd, OĽaNO, SaS i opozičných nezaradených zákonodarcov pod taktovkou Alojza Hlinu.

Poslanci Smeru, prečo chránite úžerníkov, hlásali transparenty, ktoré držali v rukách poslanci OĽaNO. Na druhom plagáte upozorňovali, že Ficove istoty v praxi sú také, že sto metrov od Prezidentského paláca Vám ochotne požičajú tisíc eur za viac ako 59-tisíc percentnú ročnú mieru nákladov. 

"Aktuálna situácia v SR v oblasti pôsobenia nebankových spoločností a vývoja počtu exekučných podaní je alarmujúca. Na Slovensku je niekoľko nebankových spoločností, ktoré pôsobia na trhu nielen neeticky, ale aj na hrane, respektíve za hranou zákona," uvádzali opoziční poslanci v návrhu. Presadzovali prijať uznesenie, podľa ktorého parlament vyjadruje znepokojenie nad situáciou, ktorá je v súčasnosti v SR v oblasti pôsobenia nebankových spoločností a enormného nárastu exekučných podaní. Vláda by mala zároveň urýchlene predložiť do parlamentu zmeny zákonov týkajúce sa nebankových spoločností a činnosti exekútorov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona