Smer-SD, SNS a Most-Híd pôjdu do krajských voliebv v Nitrianskom kraji spoločne

NETKY.SK • 28 August 2017, 16:25 • 2 min
Smer-SD, SNS a Most-Híd pôjdu do krajských voliebv v Nitrianskom kraji spoločne

NITRA – Strany Smer-SD, Most-Híd a SNS pôjdu do krajských volieb v Nitrianskom samosprávnom kraji (NSK) spoločne.

slovakia

left justify in out

Ako informoval nitriansky krajský predseda Smeru-SD Tibor Glenda, dohoda o spolupráci vzišla z dnešného spoločného rokovania s predsedom SNS v Nitrianskom kraji Miloslavom Horkom a predsedom nitrianskej krajskej organizácie strany Most-Híd Tiborom Bastrnákom.

 

img

 

Milan Belica

 

Vytvorená koalícia bude podporovať ako spoločného kandidáta na post predsedu NSK Milana Belicu. „Súčasne sa krajskí predsedovia politických strán Smer-SD, SNS a Most-Híd dohodli na vytvorení spoločnej kandidačnej listiny pre voľby poslancov do Zastupiteľstva NSK,“ uviedol Glenda.

 

Spoločnú koalíciu pre voľby do NSK už v polovici augusta ohlásili aj pravicové strany SaS, OĽaNO, KDH, NOVA, Šanca a OKS. Ich spoločným kandidátom na post predsedu NSK je Ján Greššo. V krajských voľbách sa o funkciu predsedu NSK budú uchádzať aj nezávislí poslanci Peter Oremus a Renáta Kolenčíková. Ako kandidát SMK sa spomína podpredseda tejto strany Iván Farkas. Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) nominovala do volebného súboja o post predsedu NSK Milana Uhríka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies