SMER-SD predstaví svoju kandidátku už v priebehu tohto týždňa

NETKY.SK • 25 November 2019, 16:20 • 2 min
SMER-SD predstaví svoju kandidátku už v priebehu tohto týždňa

BRATISLAVA - S najväčšou pravdepodobnosťou, a najmä z dnešného vyhlásenia predsedu SMER-SD Roberta Fica, rozhodne najsilnejšia vládna strana o podobe kandidátnej listiny už v stredu 27. novembra.

slovakia

left justify in out

Robert Fico sa vyjadril, že na stredu je zvolané predsedníctvo, kde bude hlavnou témou návrh kandidátky. Zopakoval, že na prvom mieste navrhuje premiéra a podpredsedu Smeru-SD Petra Pellegriniho. Fico potvrdil, že na kandidátke bude aj súčasný poslanec Ľuboš Blaha.

 

img

 

Predseda SMER-SD uviedol, že kandidátka bude zostavená inak ako v minulosti. Skonštatoval, že dôjde k výrazným posunom na vyššie miesta tých predstaviteľov, ktorí sú väčším prínosom. V tejto súvislosti spomenul napríklad poslanca Erika Tomáša. To, či bude na kandidátke aj podpredseda strany Martin Glváč, ktorý odišiel z postu podpredsedu parlamentu, Fico zatiaľ zdôvodniť nechcel.

 

img

 

Šéf Smeru-SD povedal, že na kandidátke budú primátori, "pomerne významní predstavitelia akademickej obce", ale aj osvedčené tváre strany Smer-SD.

 

Podľa stanov kandidátku predkladá predseda Smeru-SD. Fico uviedol, že vnímal atmosféru v strane a svoj návrh kandidátky bude s členmi predsedníctva konzultovať.

 

img

 

Strana sa chce podľa Fica zamerať na ďalšiu ochranu sociálneho štátu. Podnikateľom odkázal, že Smer-SD nemá kde ustúpiť od sociálnych opatrení. "Tlak na realizáciu sociálneho štátu musí pretrvať," skonštatoval s tým, že strana bude chrániť všetko, čo bolo v tejto oblasti dosiahnuté.

 

Súčasnú opozíciu kritizoval, že nevie dospieť k dohode, ako aj niektoré opatrenia, ktoré ponúkajú tieto strany v kampani. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies